avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Am nevoie de ajutor. Copil nascut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Am nevoie de ajutor. Copil nascut in România cu ...

Buna seara,

Am nevoie de ajutor. Copil nascut in România cu dubla cetățenie ( UE) tatăl este roman , copilul este după numele lui. Are 2luni și jumătate.Nu ne înțelegem .Aici are adresa lui de domiciliu( dar nu stam acolo). Am confirmarea autoritățile ca pot sa ies din țara fără procura pentru ca este și cetățean la țara mea, unde o sa aiba și domiciliu acolo. Sunt in procedura de emitere pașaport . Cum stau lucrurile cu custodie? El acum nici nu intra in camera lui sa îl vadă dar sunt convinsa ca dacă plec o sa aiba pretenții mari :(. Va rog dați îmi un sfat. Eu nu vreau sa îl cresc cu un tata care vrea sa fie pe acte dar in realitate nu îl interesează și profita de faptul ca nu sunt românca :(. Va rog din suflet , ajutați ne!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 11:34, 13 Ianuarie 2023
Doamna, ce înseamnă " aici" , ce înseamnă " acolo"? Unde sunteti acum si unde vreti sa plecati?
Daca sunteti in Romania si vreti sa iesiti de aici, nu iesiti fara acordul tatalui sau fara o hotarare judecătorească care sa suplineasca acest acord.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Daca vreti sa va mutați domiciliul în alta tara incercati sa discutati confidential cu un avocat care sa stăpânească foarte bine materia de răpiri internaționale de minori ca sa intelegeti situatia.
Nu faceți niciun demers pana nu va lămuriți.

O sa aibă foarte multe sa va explice avocatul.

Nu ieșirea din tara este principala problemă.

Oricum, veți avea nevoie de avocat și este bine sa discutati mai înainte și nu după ce încep anumite demersuri judiciare.
Cu cât va complicați si actionati aiurea cu atat vor fi mai mari costurile cu avocatul.
Din păcate, mulți nu știu ca au dreptul de a consulta avocat mai inainte de proces ca sa se informeze mai inainte.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Informatii generale despre autoritatea parinteasca (custodie) in Romania [ link extern ]

Informatii generale despre deplasarea copilului minor in alta tara [ link extern ]

Informatii generale despre rapire copil de catre un parinte [ link extern ]

Cautare avocat (tabloul national al avocatilor) [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare conv de la ... inam_ro inam_ro Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare Conv de la Haga) este acuzat in Romania de rapire internationala a copilului si ulterior calatoreste cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Important !!!!custodie schimbata de romania AlexandraGabriel1 AlexandraGabriel1 Buna ! Am un copil rezultat dintr o relatie de concubinaj . Copilul sa nascut pe teritoriul Germaniei acolo unde Tutela exclusiva este data mamei daca cei doi ... (vezi toată discuția)