avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie din strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie din strainatate

Act de donatie din strainatate. Locuiesc in Franta si detin un Certificat de Mostenitor dupa tatal meu, impreuna cu mama si alte 3 surori. Partea mea de mostenire as vrea sa o donez mamei mele. Se poate face direct donatie la Consulat sau trebuie sa imputernicesc pe altcineva pentru asta ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: goldlegend , utilizator 14:12, 17 Ianuarie 2023
Nu se poate direct la Consulat.
Trebuie sa împuterniciți pe cineva din România
Buna ziua !

Detinem Certificat de Mostenitor, 4 mostenitori. Partajul bunurilor respective se poate face la orice notar sau tot la un notar din raza domiciliului defunctului ?
La orice notar din Romania
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune 3my 3my buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in ... (vezi toată discuția)
Donatie de drepturi de mostenitor Emanuel Sieber Emanuel Sieber Buna ziua, mama mea este stabilita in strainatate de 20 de ani. In Romania are doua surori vitrege. Bunica mea, mama celor trei surori (a mamei mele si a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea unui parinte adiram adiram Buna ziua! In urma cu aproape un an de zile, mama mea a decedat. Noi am ramas 4 frati astfel eu sunt unicul copil al cuplului, fratele meu este al mamei ... (vezi toată discuția)