avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce actiuni pot initia pentru uzucapiune de 20 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce actiuni pot initia pentru uzucapiune de 20 de ani

ce actiuni pot initia pentru uzucapiune de 20 de ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O cerere de chemare in judecata prin care sa invocati uzucapiunea.
acest răspuns util
Acțiunea trebuie motivata în fapt și în drept.
Trebuie și probata.

Nu este o cerere tip ca la primărie sau ca la notariat ci o cerere care da naștere unui proces civil.

Mai înainte de a se deschide procesul se verifica sansele concrete pe baza probelor și a normelor de drept aplicabile.

Scris din București 2023
acest răspuns util
Acțiunea de a consulta și angaja un avocat are prioritate.Formularea unei acțiune de acest gen necesita un probatoriu complex de administrat,motivare în fapt și în drept și cel mai important sa știți cu cine va judecați...
Dragii mei,cu cine ma judec eu?Cu statul?Actul de proprietate este pe numele fratelui meu care e disparut .El a spus: ,,,ia-l tu ne intelegem noi"...dar nu a mai dat nici un semn de viata!
Hehe mergeți la un avocat deja au apărut n probleme..Pt a va judeca cu , ,statul"ar trebui ca terenul dvs sa fie întrat în patrimoniul acestuia.Fratele are moștenitori?Daca nu are moștenitori puteți încerca o declare judecătorească a morții și dezbate ulterior succesiunea.O speta care dvs vi se pare banala ar putea ridica mult mai multe probleme.Mai bine evaluați de la început ce dificultăți sunt pt a nu va trezi ulterior ca ați plătit expertize,taxa de timbru,ați pierdut timp și bani etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune lunga durata Pantea Dacian Pantea Dacian Buna ziua. Am dobandit 5/8 dintr-o casa plus curte in 1986 de la o bătrâna de care am avut grija pana în 1989 cand a decedat cu act de mostenire prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune shoru shoru se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ... Pe scurt : am un teren ... (vezi toată discuția)
Beneficiere mostenire in totalitate medeeathing medeeathing buna ziua,avem o casa la tara si suntem trei mostenitori, dar doar eu ma ocupa de plata impozitelor si de reparatiile casei (ceilalti nu vin deloc).am auzit ca ... (vezi toată discuția)