avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima suspendare permis

Am produs un accident cu victima prin neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, victima 40 zile de ingrijire medicala. Data accident decembrie 2021 pana la finalizarea dosarului codul rutier a fost modificat feb 2021 in sensul ca la data faptei sanctiunea era de 90 zile suspendare drept conducere si acum codul rutier prevede 180 zile suspendare intrebarea este legal trebuie sa primesc 90 zile cu data faptei ori 180 zile suspendare cu data clasari dosarului de catre procuror. Sentinta pe care am primit-o e de 180 atat prevede actualul cod rutier doresc sa stiu daca e corecta ori trebue sa depun contestatie.Ceva sfaturi multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Valentin_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:34, 14 Ianuarie 2023
Nu puteti depune contestatie, pentru ca nu se incheie PV de contraventie, ci e o decizie a politiei. Daca doriti, va angajati un avocat si dati acel/acei functionar/functionari publici care semneaza, la instantele de contencios administrativ. Art. 15 din constitutie prevede neretroactivitatea legii.
Legea cum prevede ? daca eu stau in cercetare penala 2 ani o sa primesc pedeapsa prevazuta la momentul cand este fapta ori cand este finalizat dosarul ? legile se schimba poate din luna in luna.
Nu știu despre ce lege vorbiți. Ați scris doar de suspendare permis 180 de zile și v-am răspuns. Nu puteți depune contestație, doar să dați în judecată funcționarul public respectiv și să cereți despăgubiri. În plus trebuie și să dați și promovați testul 13/15.Altfel vor fi 210 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Suspendarea se face pe baza unei legi nimic nu e aleatoriu si ma supun acesteia, problema mea este si repet se aplica legea de la data savarsiri faptei ori legea prevazuta dupa finalizare cercetarilor penale care poate fi destul de inaintata si poate fi schimbata intre timp fapt care sa intimplat si in cazul meu.
Se aplică ce decide poliția. Dacă nu sunteți de acord, v-am explicat, nu aveți decât să dați în judecată funcționarul public la instantele de contencios administrativ, pentru nerespectarea art. 15 din constituție și să cereți despăgubiri. Ce e atât de greu de priceput?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am primit o amenda si o supendare de permis de 90 ... Elenaiulia1978 Elenaiulia1978 Bună ziua, Am primit o amenda si o supendare de permis de 90 de zile in august 2021,am contestat procesul verbal si in noiembrie 2022 mi a venit decizia ... (vezi toată discuția)
Despagubiri la accident usor - lovitura la picior Vlad1968 Vlad1968 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cam ce despagubiri se acorda pentru un accident auto usor, soldat cu o lovitura la picior - fara fracturi - doar picioarul a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dupa noul cod rutier pentru un accident dupa vechiul cod bks30 bks30 Buna ziua, Anul trecut,mai exact in data de 13.07.2021,in timp ce circulam pe un drum public cu o motocicleta,fiind loc pe banda de mers,iar soferul ... (vezi toată discuția)