avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 10 locuințe rezidențiale pe PF, vândute treptat ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

10 locuințe rezidențiale pe PF, vândute treptat către PJ

Buna ziua,

Dețin 10 locuințe rezidențiale pe PF, închiriate.

Doresc să înființez un SRL, sa fac contract de comodat pentru administrarea acestor locuințe și SRL-ul sa factureze și să încaseze sumele din chirii.

Sumele rezultate să fie folosite de către SRL pentru achiziționarea locuințelor care sunt în proprietatea mea, pentru a înlocui treptat contractele de comodat cu contracte de proprietate și continuarea activității de închiriere.

Scopul este reducere impactului fiscal pe sumele rezultate din închiriere pe PF.

SRL fara angajați ar fi impozitat cu 16% din profit, prin achiziționarea imobilelor cu bani rezultați din chirii nu se produce profit, se creste valoarea patrimoniala a societăți.

Daca procedez cum am descris mai sus evit plata a 10% din încasări pe PF, și contribuțiilor sociale la depășirea pragului, SRL-ul achitând 0% daca achiziționează constant imobile, și ipotetic daca va fi radiat peste 10 ani și proprietățile vor reveni către asociatul unic voi achita 8% din valoarea imobilelor ca taxare pe dividende.

Este corect sau îmi scapă ceva? Creșterea patrimoniului se consideră profit? Exista alte taxe?

Când voi vinde ca PF locuințele către SRL voi achita taxe? (Acestea sunt în proprietatea mea de peste 3 ani, și valoarea de vânzarea va fi cu 5-10000 euro diferența de valoarea de cumparare din cauza inflației)

Menționez că valoarea locuințelor este de 30.000 euro buc.

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil pers. fizica/juridica ? kozmo kozmo Buna ziua, Am urmatoarea intrebare pentru d-voastra: detin un imobil - persoana fizica. Doresc renovarea acestuia si transformarea lui intr-o cladire de ... (vezi toată discuția)
Impozit srl dupa plata credit Florin Ani Florin Ani Daca am un SRL care are venit/profit 80000 € pe an, si iau un credit pe SRL de 120000 € pentru achizitia unui imobil, iar in anul curent 65000€ se duc pe ... (vezi toată discuția)