avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparat teren arendat. Arendasul il exploateaza in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparat teren arendat. Arendasul il exploateaza in continuare 5 ani?

Buna ziua,

O intrebare: am comparat un teren arendat. In contractul de arenda incheiat cu fostul proprietar era specificat faptul ca acesta merge mai departe pe 5 ani, dupa expirarea sa, daca proprietarul nu notifica in scris cu un an inainte intentia de reziliere.

Eu am cumprat terenul cu 6 luni inainte de expirarea contractului de arenda si am notificat arendasul sa elibereze terenul la un an DUPA expirarea contractului de arenda.

Acesta refuza insa si invoca faptul ca notificarea s-a facut in ultimele 6 luni si nu cu un an inainte, si solicita sa-l exploateze inca 5 ani.

Eu l-am lasat deja un an dupa expirarea contractului, si l-as mai lasa, dar nu 5 ani.

As aprecia un punct de vedere asupra spetei.

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Jimmy-ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:26, 17 Ianuarie 2023
Trebuie să respectați contractul în vigoare.Asa ati cumparat in cunoștință de cauză că terenul mai este arendat pentru inca 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator
Dar contractul a fost intre fostul proprietar si arendas, nu intre mine si arendas. Sau asta nu conteaza? Am preluat si obligatiile fostului proprietar
Da,nu era liber,ați preluat cu obligații contractuale pe care trebuie să le respectați.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda agricola reziliat bukinst bukinst Conform contractului de arenda incheiat in forma autentificata pentru o perioada de 5 ani, arendasul a notificat arendatorului, numai dupa 2 ani, faptul ca ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda Magdalena09 Magdalena09 Buna ziua. Am primit o adresa prin care se solicita rezolvarea urmatoarei situatii: in anul 2009 a fost incheiat un contract de arenda cu x. Arendatorul a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)