avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare la firma parintilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare la firma parintilor

Am avut control de la ITM si m-au gasit lucrand. Firma este pe numele mamei si nu avem salariati. Trebuie sa am contract de munca pentru a putea lucra? daca nu, care e baza legala?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:08, 22 Ianuarie 2010
daca firma este SRL sau Intrepr.Individuala trebuie sa ai contract de munca
daca este PFA nu are voie sa aiba angajati
Daca nu sunteti asociat in aceasta firma, chiar daca este a mamei dvs in acel moment executati munca la negru.

Fie va face un contract de colaborare, fie va intocmeste un CIM cu timp partial.
Asta ca sa fiti in regula.
Firma este un SRL.
Dardaca am conventie civila cu 6 ore pe saptamana, mai trebuie contract?
Conventia civila tine loc de CIM.
Este o alta forma de prestare de activitate in interesul angajatorului.
Trebuia inregistrat la ITM?

Alte discuții în legătură

Contract de prestari civile mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Vreau sa inchei un contract de prestari civile cu o anumita persoana in vederea ... (vezi toată discuția)
Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Contract civil vicsilron vicsilron BUNA ZIUA! Am urmatorul caz. La un srl, pe langa angajatii existenti mai am o persoana incadrata cu contract cvil incepand cu 09.11.2010, si cu procent din ... (vezi toată discuția)