avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract civil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract civil

BUNA ZIUA!
Am urmatorul caz. La un srl, pe langa angajatii existenti mai am o persoana incadrata cu contract cvil incepand cu 09.11.2010, si cu procent din contractele pe care trebuie sa le incheie. cum nu a incehiat nici un contract pe luna noiembrie eu cum ar trebui sa il incadrez in stat? cu 0 ar fi logica mea. dar cum procedez? ii fac suspendare? cum va aparea pe declaratia de somaj si pe declaratia de cas?
va rog mult de tot ajutor.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 16:29, 16 Decembrie 2010
Problema este ca prin conventie civila nu curge vechime in munca si nici nu poate fi o baza pentru plata asigurarilor salariale de catre cel care incadreza forta de munca.
Prin ........conventia civila prin care se incadreaza forta de munca este scoasa in afara legii, iar potrivit Codului muncii actualizat, iar primirea la munca a persoanelor neincadrate in munca in baza unui CIM in forma scrisa... ( art16 Codul Muncii) se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei in urma controalelor inspectorilor de munca. CIM de munca se inregistreaza la ITM, electronic, in chiar ziua incheierii acestuia, asa ca nu aveti cum sa incheiati CIM pentru trecut.
In concluzie, solutia este numai incheierea contractului individual de munca.
Toata discutia am facut-o pentru cazul in care lucratorul este persoana fizica, atunci cand se pune problema curgerii vechimii in munca.
In caz contrar, conventia pentru efectuarea de prestatii de catre o societate comerciala, intreprindere individuala, este perfect valabila.
OUG 23/2003 şi Legea 577/2003 sunt actele normative are au scos in afara legii, asa cum ama scris mai sus, convenţiile civile de prestări servicii reglementate anterior de Legea 130/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare Limiteaza Lg. 300/2004 sfera de aplicare a conventiilor civile de prestari servicii numai la persoanele fizice autorizate (PFA) sau se pot incheia si cu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri suplimentare conventii civile Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Se tot spune:\" prin OUG 9/2003 şi Legea 577/2003 au fost abrogate articolele care reglementau convenţiile civile de prestări servicii din Legea 130/1999 ... (vezi toată discuția)