avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lamuriri suplimentare conventii civile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lamuriri suplimentare conventii civile

Se tot spune:" prin OUG 9/2003 şi Legea 577/2003 au fost abrogate articolele care reglementau convenţiile civile de prestări servicii din Legea 130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă. Ca atare, singurul temei al unor asemenea convenţii civile este dreptul comun: Codul civil – contractele de locaţiune a lucrărilor (articolele 1470-1477). Singurele condiţii pe care le impune legea civilă sunt “întreprindere [lucrare - n.a.] determinată” şi “timp mărginit” (articolul 1471)". As fi profund recunoscatoare unei lamuriri a tot ceea ce inseamna acest lucru, cum se pot incheia aceste conventii civile in baza Codului Civil mai exact?

Alte discuții în legătură

Ajutor contract civil prestari servicii horeabortan horeabortan Am nevoie de ajutor cu o situatie cu care nu m-am confruntat pana acum. O persoana a incheiat in 2003 o conventie de prestari servicii cu o firma. El in ... (vezi toată discuția)
Contractele civile de prestari servicii elena138 elena138 ART. 1412 Locaţiunea lucrărilor este un contract prin care una din părţi se îndatoreşte drept un preţ determinat, a face ceva pentru cealaltă ... (vezi toată discuția)
Conventia civila suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca notiunea de conventie civila s-a abrogat din codul Muncii in 2006. Din cate am inteles totusi se poate lucra, in continuare (legal) in ... (vezi toată discuția)