avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 zile. ...

Buna ziua!
Mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 zile. Am facut contestatie si am pierdut. Mi s-au dat cele 30 zile pentru apel si pe data de 03.01.2023 a expirat perioada. Pe data de 09.01.2023 am predat permisul la politie. Pot sa dau examenul pentru reducerea perioadei? Perioada in care nu trebuie sa fi sustinut acest examen este 1 an sau 3 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:24, 16 Ianuarie 2023
Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]

Reducerea e de o treime,
Multumesc!
Am citit si eu in lege, dar nu stiam daca difera cu ceva faptul ca am contestat. Si la perioada ma refer la acea perioada prin care se spune ca nu poti sa dai examen daca ai mai sustinut unul in intervalul....1 an sau 3 ani... Aceasta perioada este dezbatuta de toti prietenii mei...Eu am citit ca ar fi 3 ani, dar multi ma contrazic si nu mai stiu ce sa cred.
Nu stiu ce ati dezbatut (si de unde), aveti articolul 104 din OUG 195/2002 care prevede conditiile pentru reducere si cele de interdictie. Link-ul la ordonanta vi l-am dat anterior.

Nu stiu nici de 1 an , nici de 3 interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Dacă am avut suspendat permisul în 2021 și l-am redobândit ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Dacă am avut suspendat permisul în 2021 și l-am redobândit prin examen 13/15, mai am dreptul sa mai dau acest examen și în 2022, având în vedere ca mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)