As vrea sa stiu cum poate sa fie o firma importator exclusiv al unor produse ? Ce trebuie sa fac pt.a fi importator exclusiv?Ce conditii trebuie sa indeplinesc?As vrea sa fiu unic importator al unor produse in Romania!
Prin importator exclusiv, eu inteleg ca firma de la care achizitionezi marfa se obliga ca pe teriroriul Romaniei sa nu mai livreze acelasi gen de produse unui tert. Pentru asta trebuie sa faci un contract de exclusivitate intre tine si respectiva firma.
Asta nu inseamna ca o alta firma romana nu poate sa importe de la alt furnizor acelasi gen de marfa.
Prin importator exclusiv, eu inteleg ca firma de la care achizitionezi marfa se obliga ca pe teriroriul Romaniei sa nu mai livreze acelasi gen de produse unui tert. Pentru asta trebuie sa faci un contract de exclusivitate intre tine si respectiva firma.
Asta nu inseamna ca o alta firma romana nu poate sa importe de la alt furnizor acelasi gen de marfa.
banuiesc ca acel contract presupune si un tertz strain...respectiv acea firma trebuie sa va asigure ca nu va vinde nimanui altcuiva produsele in Romania (aveti grija si la clauzele care le mentionati unde se vor solutiona viitoarele litigii, doamne fereste sa nu existe asa ceva) ..si dupa aceea bineinteles dvs veti fi aparata de orice alta firma care va incerca sa desfaca acele produse sau produse contrafacute sub acelasi nume....incepand chiar de la granita B-) spor in afaceri!