avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scadere salariu ingrijitor scoala: care ar putea fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scadere salariu ingrijitor scoala: care ar putea fi explicatia ...

Scadere salariu ingrijitor scoala: care ar putea fi explicatia scaderii salariului unui ingrijitor in anul scolar 2022-2023 fata de anul anterior? Norma de munca nu a scazut, in schim, pe fluturasul de salariu din aug 2022 era gradatia 3, iar in dec 2022 era gradatia 2. Gradatia se refera la vechime sau poate fi si altceva? Raportul de munca al unui ingrijitor este supus Codului Muncii sau unei legislatii speciale?
Daca au existat modificari care sa determine reducerea de salariu, persoana nu trebuia informata, nu trebuia sa i se dea un act aditional la CIM? Ce ar trebui sa faca aceasta persoana pentru a se lamuri cu privire la reducerea de salariu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 18 Ianuarie 2023
Gradatia se refera la vechimea in munca ...cumva au calculat-o gresit? Ati verificat ?

Modificarea salariului se poate face cu ac0rdul dvs sau unilateral de catre angajatoir in anumite situatii.

Sesizati angajatorul si in caz contrar actiunea in instanta.
Aceasta modificare a gradatiei are si alte implicatii pe langa scaderea salariului? Va fi afectata vechimea pt calculul pensiei? Presupun ca exista o afectare a contributiei la pensii, dar pe langa asta ce alte implicatii mai pot fi?
Multumesc
gradatie mai mica inseamna si un venit salarial mai mic .. afecteaza doar cuantumul pensiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salariala 2019 Sorina19 Sorina19 Pt a aplica majorarea salariala in 2019, pt un salariat cu 5 ani vechime,salariul de baxa maxim din grila specifica functiei pt anul 2022 (care este la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra! sant angajat ... fogorosionel fogorosionel Buna ziua , vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra! Sant angajat ca referent( casier ) la Primarie cu contract individual de munca din anul 2004. Am o ... (vezi toată discuția)
Cum e corect calculat salariul minim cu gradatie in anul 2019? Naieta Naieta Doua persoane, ce pentru functia lor, au salariul de baza pentru gradatia zero, egal cu salariul minim pe economie, au calculul gradatiilor diferit si ... (vezi toată discuția)