avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Probabil va urma un caz de divort in fata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Probabil va urma un caz de divort in fata instantei. ...

Buna ziua!

Probabil va urma un caz de divort in fata instantei.
Situatia este urmatorul:
Sotia mea a plecat la un alt domn de buna voie de un an de zile, nu mai locuieste la mine. Avem doi copii cu varste de 5 si 8 ani.
Copii sunt o saptamana la mine o saptamana la ea, fara probleme la cresterea lor. Ea acum vrea sa divorteze si vrea sa platesc jumatate din pretul casei ce ne-am construit in timpul casniciei. Terenul am primit prin donatie de la parintii inaintea casniciei, casa nu este receptionata, a fost numai aviz de constructie pe numele meu. Casa este aroape finalizata si am locuit acolo trei ani impreuna, am contracte cu distribuitori de gaz, electricitate etc, eu am platit toate facturile fara intarziere. Ea n-a avut loc de munca de cand ne cunoastem. A putut sa mearga la concediu de crestere a copilului pentru ca a fost angajat la o firma a prietenului meu si eu am platit taxele dupa ea. Eu am spus pentru ea,ca pot sa ofer 800 lei/luna pana coplilul cel mic va implini 18 ani, adica 13 ani, dar nu vrea sa accepte. Chiar am oferit sa platesc 40% din suma din care a fost construit casa dar ea spune ca acum valoreaza mai mult si cheama un expert pentru valoarea casei. La partaj care sunt sansele mele? Instanta se uita cat am pus in construirea casei sau cat valoreaza acum?
Cu stima,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru partaj trebuie sa mergeți cu actele la avocat și sa discutati cu ele în fata.
Se ia în seamă valoarea actuala și nu cea de acum 30 de ani.

Veți vedea și cu divorțul ce va spune avocatul.
Sa nu se strice socotelile cu dreptul la legături personale.
Este în regula cum este acum dar este posibil ca instantei sa nu ii placa asa și sa va dea program redus de weekend.
O sa va explice avocatul pe larg cam cum merge treaba în funcție de locul unde va judecati.
Trebuie o abordare tactica, cred eu.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca nu cadem la acord , casa cum poate fi pus la licitatie, fara teren, fara acte?
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sulta se stabilește în urma unei expertize care va stabili valoarea actuala de piață a imobilului.Daca aveți o contribuție mai mare e posibil ca soția sa primească mai puțin decât spera..Toate aspectele se lămuresc la avocat ,prezentând situația,discutând fata în fata etc.
Va rog sa ajutati cu un raspuns. Sotia vrea sa mute inapoi, dar eu nu vreau, dupa un an de zile a fost plecat.Spune ca a vorbit cu un avocat si daca nu las inauntru suna la 112. Ce pot sa fac? Am si eu viata privata. Oricum saptamana viitoara eu o sa pun actele pentru divort. Nu vreau sa fiu agresiv, dar nu pot sa las sa vina inapoi.
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este de competenta politiei situația locativa a soției.Era bine dacă aveați acțiunea introdusa deja ...Pana la finalizarea partajului care oricum va avea loc după divorț soția are drept sa locuiască în imobil fiind coproprietar.Puteti tergiversa,eventual ea poate încerca o acțiune de reintegrare în domiciliu etcetc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort sofrana sofrana Buna ziua!Am o intrebare;cum se face partajul in in urma divortului,in cazul unei case construita pe terenul primit prin donatie de catre sot de la parintii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ... Ion Demian Ion Demian Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ne înțelegem la partaj . În urma cu 4 ani mi-am vândut casa pe care o aveam cumpărată cu ... (vezi toată discuția)
Partaj ClaudiaDarius07 ClaudiaDarius07 buna ziua. sunt divorțat de 3 ani di as vrea sa deschid partajul in tribunal deoarece fosta mea soție nu vrea la notar pentru ca nu e de acord să ... (vezi toată discuția)