avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! As dori o lămurire la următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! As dori o lămurire la următoarea situație. Am ...

Bună ziua ! As dori o lămurire la următoarea situație. Am dobândit prin moștenire în raport de 50% împreună cu sora mea casa mamei noastre decedata acum 2 ani jumătate. Am căzut de comun acord sa vindem casa și sa ne luam fiecare partea lui. Precizez ca am perfectat actele ,toate sunt în regula,noi suntem coproprietari. Am găsit un cumpărător pentru suma de 60000 de euro,cu care am făcut un antecontract de vanzare-cumparare în data de 21 decembrie 2022 și ni sa dat un avans de 5000 euro (2500 mie și 2500 sorei mele),iar restul de 55000 euro pana în data de 31 ianuarie 2023. Doamna notar ne-a dat telefon si ne-a spus ca vom avea de plătit impozitul către stat de 3% lege care s-a dat de la 1 ianuarie 2023 (știam de aceasta lege ,casa am dobandit-o sub limita celor 3 ani) Întrebarea mea este dacă vânzarea este considerata de la 21 decembrie 2022 când s-a semnat antecontractul sau este considerata vânzarea în anul acesta în cursul acestei luni,ianuarie, când vom semna finalizarea vânzării? Sau dacă toată suma se impozitează ținând cont ca ni s-a dat avansul de 5000 euro în 2022 când nu era în vigoare aceasta lege a impozitării? Va mulțumesc?

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Cota de tva la vanzare apartament ionutlascu1993 ionutlascu1993 Salutare, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns legat de cota de TVA. In anul 2022 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in care era mentionata ... (vezi toată discuția)
Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)