avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! La noi în bloc este un locatar care are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! La noi în bloc este un locatar care are grijă de ...

Bună ziua! La noi în bloc este un locatar care are grijă de o pisică de mai mulți ani care este vaccinată, deparazitată, sterilizată are carnet pentru ea dar nu o tine numai în casă, mai stă și pe casa scării și afară. Menționez că pisică nu își face nevoile în casa scării. Însă un locatar din bloc nu este de acord ca această pisică să stea pe spațiul comun al scării, însă pe restul locatarilor nu îi deranjează. A făcut sesizare către asociație să nu mai stea pisica pe casa scării invocând legea 196/2018 art. 36, art. 38Cum am putea proceda. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:21, 19 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc. Pisica nu face gălăgie(nu miorlaie), nu își face nevoile pe scară, nici nu îi simți prezența pe casa scării. Locatarul care o îngrijește o duce regulat la veterinar, o spală.
Art. 36. -
Schimbarea destinaţiei proprietăţii comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari;

b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiţii normale a condominiului de către toţi proprietarii;


Art 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condiţiile acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii.

(2) Părţile comune pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice de drept public şi/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu şi cu acordul tuturor proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, semnat de preşedinte în numele asociaţiei şi avizat de cenzor/comisia de cenzori.

In bloc nu ne putem alege vecinii...
In asociatia de proprietari majoritatea dispune,minoritatea are obligatia sa respcte hotara=ile majoritatii
Animalul in discutie prin prezenta sa nu schimba destinatia partii comune,nu impiedica folosirea in conditii normale a condominiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Pisici pe palier irinoaia irinoaia buna ziua! va rog sa-mi spuneti ce masuri legale se pot lua petru locatarii care isi lasa pisicile pe palierul blocului ,si isi fac evoile in ghivecele de ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)