avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate,intabulare,probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate,intabulare,probleme

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari la care va rog respectuos a-mi raspunde...
Sunt in posesia unui teren de 3505 mp pentru care am primit titlul de proprietate in urma cu cateva luni,am facut intabulare si carte funciara si acum un var de-al meu m-a actionat in justitie si pretinde ca 1000 mp din suprafata respectiva sunt cumparati de mama lui,dar nu are act autentic de vanzare-cumparare,ci numai o chitanta de mana, pe care in intampinare o numeste "act cu semnatura privata".
Intrebarea mea este..mai poate sa faca ceva..sa atace in justitie anularea titlui de proprietate,pentru acei 1000 mp?

Tin sa mai mentionez ca Primaria nu m-a pus in posesie pana acum datorita unor greseli si abia in urma altui proces pe care l-am avut si pierdut cu varul meu (bineinteles l-am pierdut tot aiurea,in timpul procesului aparuse si un decedat:D) ,pentru alta suprafata, s-au aflat mai multe despre erorile facute de Consiliul Local si de asemenea,pamantul de 1000mp pe care acesta acum si-l revendica,
a fost ocupat si folosit pana acum de varul meu...timp in care eu plateam impozit la Fisc si pentru aceasta bucata de pamant,iar eu lucrul acesta abia acum 2-3 luni, l-am aflat,dupa 14-15 ani...

Va multumesc si astept raspunsurile d-voastra si de asemenea astept si propunerile d-voastra in sugerarea unui avocat adevarat si corect(pentru toate detaliile contactati-ma si vorbim prin mail si la tel)
care ar putea sa-mi rezolva cazul, pentru ca timp de cativa ani ma macina aceasta problema si imi creeaza probleme sanatatii!:(
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:08, 22 Ianuarie 2010
1. Situatia pe care o prezentati este foarte subtire in privinta detaliilor.
2. Daca doriti, gasiti avocati "adevarati si corecti pe toate tablourile de la tribunale".
3. Daca va intereseaza cu adevarat solutionarea cauzei, d-voastra sunteti in masura a contacta un specialist si nu invers.
4. Poate sa solicite constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate oricine se considera indreptatit a o face si mai are si calitate procesuala activa.

Succes!
Buna ziua,
Varul Dvs. nu ataca Titlul de proprietate in sine ci pur si simplu revendica un eventual drept asupra unei parti din terenul inscris in titlu.
Chitanta de mana sub semnatura privata este un "inceput de dovada scrisa" foarte frecvent utilizat in instanta.
Daca prima instata i-a recunoscut dreptul solicitat, probabil ca varul a avut ceva probe.
Pentru linistea Dvs, contactati un avocat.
Cu stima,
Multumesc de sfaturi Domnule Gabescu...
1. Am zis sa nu zic toate detaliile pentru ca este o situatie incurcata,legata de succesiuni si mostenitori.. si ca aici doar sa vorbesc foarte putin despre detalii,fiind un caz destul de incurcat.
2. Avocati adevarati si corecti sunt..dar cu siguranta nu toti ,deoarece eu am vorbit stiind ce am patit cu cei pe care i-am avut angajati in celalalt proces,...si nu e posibil ca se se lase influentati de avocatul paratului...numa ca acesta era si are o influenta mare in judet,fiind fost procuror...si ca avocat angajat de mine sa renunte el la caz sau sa spuna ca nu se mai poate face nimic...chiar daca nu era asa...:|
3. Normal ca ma intereseaza dar vreau un om care chiar poate sa asculte toata speta,sa zic asa..si care chiar se pricepe ...ca cu parerea stim sa ne dam toti...
4. Multumesc de raspuns.
Succes si d-voastra!
Varul dumneavoastra nu poate sa faca nimic cu acea chitanta spre a dovedi ca acumparat acel teren.Terenurile - indiferent daca sunt situate in intravilan ori in extravilanul localitatilor -pot fi instrainate ( dobandite ) prin acte juridice intre vii, sub sanctiunea nulitatii absolute ,numai daca actul a fost incheiat in forma autentica (Legea nr. 54/1998 privind circulatia juridica a terenurilor).
Aceasta forma a ctului de v-c este ceruta ,, ad validitatem" ,nerespectarea acestei forme atrage nulitatea actului.
In cazul in care a introdus actiune in instanta avand o simpla chitanta,nu va ramane decat sa cereti nulitatea actului,motivand forma lui ceruta de lege.
Daca nu ati depus intampinare,atunci cu cel putin 5 zile inainte de prima infatisare puteti depune intampinare in care sa cereti nulitatea actului.
Multumesc Domnule Marius,

Multumesc pentru sfaturi si as mai avea cateva intrebari..de exemplu in citatia care mi-a venit de la Judecatorie..nici numele nu este scris corect..puteam sa nu semnez de primire? sau in intampinare... sa cer nulitatea ei deoarece nu este semnata la sfarsit? este trecuta doar data..

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)
Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare ContSters147428 ContSters147428 Un act de vanzare-cumparare (casa si terenul din curte) a fost facut la notariat pe baza unui proces verbal de punere in possesie semnat de viitorul cumparator ... (vezi toată discuția)