avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT VANZARE CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT VANZARE CUMPARARE

Un act de vanzare-cumparare (casa si terenul din curte) a fost facut la notariat pe baza unui proces verbal de punere in possesie semnat de viitorul cumparator in locul posesorului.
Intrebari :
1. De ce titlul de proprietate nu este obligatoriu pentru o vanzare-cumparare ?
2. Acest act poate fi anulat daca se probeaza ca semnatura posesorului este falsa ?
Va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: ContSters147428 , utilizator 00:39, 27 Mai 2010
reveniti cu mai multe detalii pentru a va putea da un raspuns.
Lipsa semnaturii duce la nulitatea actului.
Dispoziţiile art.948 C.civ, sancţionează cu nulitatea absolută lipsa unui element esenţial al contractului: capacitatea de a contracta, consimţământul valabil exprimat, obiectul determinat şi cauza.
Daca semnatura e falsa inseamna ca cel care a vandut nu este
proprietarul terenului.
Solicitati efectuarea unei expertize grafoscopice care sa
stabileasca daca semnatura apartine sau nu vanzatorului.
Detalii :
Parintii mei au vandut fratelui (santem 2 frati) casa si pamantul din curte. Cu o zi inainte de a merge la notariat, fratele a obtinut de la primarie un proces-verbal de punere in possesie a tatalui nostru, dar fratele a semnat in locul tatalui care este posesorul. Notariatul a incheiat actul de vanzare-cumparare fara a verifica semnaturile acestui document justificatif. Este sau nu este necesar titlul de proprietate pentru incheierea actului de vanzare- cumparare ?
procesul verbal de punere in posesie... se refera la ce lege?
oricum semnatura trebuie sa fie a titularului dreptului sau a unui imputernicit al sau care sa fac aceasta dovada printr-o procura speciala.
Notarul nu verifica legalitate semnaturilor de pe actele care ii sunt prezentate.
Daca totusi dovediti ca parintii dvs nu au avut intentia de a vinde, iar procesul verbal de punere in posesie este semnat in fals aveti posibilitatea sa faceti plangere penala.

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui bun inainte de emiterea titlului de proprietate ContSters147428 ContSters147428 In afara de proprietar (titularul ), cine poate cere titlul sau de proprietate, in ce scop, si ce demersuri trebuiess efectuate ? =D> (vezi toată discuția)
Fond funciar dorelbaiu dorelbaiu Cineva cumpara in 1995 cu c.v.c. autentic si transcris un teren reconstituit pentru care nu se emisese titlu ci doar adev. si p.v. de punere in pos. Nu il ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)