In afara de titular nu poate demara demersuri in acest sens decat un mandatar cu procura din partea titularului, care va proceda la fel ca si titularul, in numele acestuia.
In cazul meu, proprietarul era decedat de doi ani si unul din fii a obtinut titlul de proprietate al tatalui decedat? Cum a fost posibil sa obtina pe cale legala acest document ?
Dati prea putine date.
Probabil ca s-a deschis o succesiune, in urma careia s-a emis acest titlu de proprietate pe numele mostenitorului.
Daca au fost mai multi mostenitori si titlul s-a dat pe numele unui singur, probabil ca ceilalti au renuntat la mostenire.
Nu este nimic nelegal.
Proprietarul despre care va vorbesc a cerut stabilirea dreptului de proprietate dupa legea 18/1991. A depus o cerere la primarie pe 18 martie 1991.
In 1996 a facut un act de vanzare/cumparare (casa + teren din curte) in favoarea unuia din cei doi fii. Acest act de v/c a fost facut la notariat pe baza unui proces verbal de punere in posesie eliberat de primarie cu o zi inainte, semnat de viitorul cumparator (fiu) si nu de adevaratul posesor tata). La notariat tatal a declarat in detaliu cum a devenit proprietar de bunul care-l vindea, dar nu a prezentat titlul de proprietate. (precizez ca viitorul cumparator e prieten cu notarul!!!). In 1997 tatal a decedat, iar titlul lui de proprietate a fost eliberat doi ani mai tirziu, in 1999.
De aceea ma intreb, cum a fost posibil ca fratele meu sa ceara si sa obtina acest document, stiin ca nu s-a deschis nici o succesiune !
Va multumesc !
Titlu de propietate
carllyka
In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)