Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? Ce presupune o declarație la notar de renunțare la moștenire în favoarea fratelui contra unei sume de bani.
trandafir2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Presupune ca speta este o prostie. Este o vanzare mascata. In mod normal, nu va face niciun notar asa ceva. Renuntarea este renuntare si gata, s-a terminat. Primirea de bani este o vanzare, care se face cu acte pentru un imobil sau pentru o mostenire.
Va înțeleg perfect, însă chiar de la un notar a venit această opțiune, urmând ca ulterior sa se facă o donație către fratele meu. Mă gândesc că există un precedent. Vă mulțumesc! Toate cele de folos!
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
N-are sens sa faceti prostia asta, daca renunta unul, fratele care ramane cu casa nu are de ce sa dea bani. Dacă vreti/ vrea bani, se dezbate mostenirea, faceti partaj si va da/ dati sulta. Va dura mai mult pana sa se incadeze banii , va costa mai mult, dar e varianta corecta.
Daca se vrea repede suma de bani, ,aveti încredere unul in altul , sunteti sigura ca vreti sa renuntati la tot ce are tata ( ce stiti si ce nu știți ca are) mergeti la notar, fratele sa vina cu banii, dați declaratie si ii luati banii. Nu e corect insa, sa procedați asa.
Nu stim ce i-ati zis notarului de v-a propus varianta asta.