avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Data de expirare a cartii de identitate inscriptionata ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Data de expirare a cartii de identitate inscriptionata gresit pe ea?

Buna seara, de curand mi am refacut buletinul (pt ca cel vechi a expirat) ... pe acest buletin nou am sesizat o posibila eroare la data de expirare. Ziua mea de nastere este pe 8 martie...din ce stiam data de expirare trebuie sa fie in ziua si luna cand posesorul buletinului s a nascut. La data de expirare a buletinului meu ei au scris 03.08.2031 ...in loc de 08.03.2031 (adica 8 martie corect, nu 3 august) Intrebarea mea este: au gresit ei sau este posibil sa fie corect asa, voi avea probleme la diferite institutii ale statului, banci sau alte institutii daca data de expirare a buletinului este gresit inscriptionata pe el? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
cataalinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:07, 25 Ianuarie 2023
Bună ziua,

Nu, trebuie să fie scrise corect numele și CNP-ul. Acolo nu trebuie să fie greșeli.
Va multumesc pt raspuns. Toate datele de identificare sunt corecte mai putin acea data de expirare a cartii de identitate care au inscriptionat-o gresit. Urmeaza sa mostenesc un apartament, sper ca nu vor fi probleme daca in actele necesare voi folosi aceasta carte de identitate noua cu data de expirare inscriptionata gresit sau copii dupa ea. Sper ca pe viitor sa nu existe vreo problema si sa risc sa pierd apartamentul mostenit din cauza acelei erori de pe cartea de identitate.
Nu vă faceți asemenea griji, nu se poate întâmpla așa ceva.
Dacă vă necăjește treaba asta mergeți la Evidență și arătați-le. Poate v-o refac. Când e greșeala lor, refacerea se face pe cheltuiala lor și fără să mai duceți, din nou, toate documentele.
greseala sau nu, aceasta nu invalideaza documentul. in legislatie scrie ca durata de valabilitate este de 10 ani, nu 3650 zile (de exemplu). astfel ca important este anul expirarii.
Va multumesc tuturor pt raspunsuri si ajutor. Pe viitor, o sa incerc sa mai citesc si eu putina legislatie. O seara buna tuturor, numai bine!

Alte discuții în legătură

Inregistrare gresita a numelui pe cartea de identitate lina2019 lina2019 Mi-am scos o noua Carte de Identitate. Cartea de Identitate a fost ridicata de altcineva. Dupa ridicare am vazut ca numele meu a fost scris gresit: Madălina ... (vezi toată discuția)
Expirare buletin stelistul7 stelistul7 buna ziua .as dori sa stiu ce acte imitrebuiesc la expirarea buletinului?.va multumesc (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)