Buna seara, de curand mi am refacut buletinul (pt ca cel vechi a expirat) ... pe acest buletin nou am sesizat o posibila eroare la data de expirare. Ziua mea de nastere este pe 8 martie...din ce stiam data de expirare trebuie sa fie in ziua si luna cand posesorul buletinului s a nascut. La data de expirare a buletinului meu ei au scris 03.08.2031 ...in loc de 08.03.2031 (adica 8 martie corect, nu 3 august) Intrebarea mea este: au gresit ei sau este posibil sa fie corect asa, voi avea probleme la diferite institutii ale statului, banci sau alte institutii daca data de expirare a buletinului este gresit inscriptionata pe el? Va multumesc.
georgiana.td
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Urmare a nelămuririi dvs. privind termenul de valabilitate al actului de identitate, vă informez că, de la data începerii proiectului cărții electronice de identitate (02.08.2021) și până la finalizarea implementării acestuia la nivelul întregii țări, toate cărțile de identitate simple se vor emite cu termen maxim de valabilitate 03.08.2031.
Acest termen este reglementat de art. 5 al. 1 din REGULAMENTUL (UE) 2019/1157 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 20 iunie 2019 privind consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor Uniunii și membrilor de familie ai acestora care își exercită dreptul la liberă circulație .