Cerere tip
Certificatul de nastere – original + copie
Certificatul de casatorie - original + copie
Hotararea de divort ramasa definitiva - original + copie (unde este cazul)
Certificat de deces al sot/sotie - original + copie (unde este cazul)
Actul de spatiu - original + copie (prezenta obligatorie a unui proprietar la ghiseu)
Chitanta in valoare de 4 lei - taxa de timbru
Chitanta in valoare de 7 lei - contravaloarea cartii de identitate
Actul de identitate vechi (buletin sau carte de identitate)
În cazul expirarii sau preschimbarii cartii de identitate se va prezenta si cartea de alegator.
Pe langa actele pe care vi le-a insirat, aici, cu bunavointa Gabrielle, va sfatuiesc sa va inarmati si cu multa rabdare si maxima atentie mai ales la ridicarea de la ghiseu a documentului de legitimare.
Sunt patita, de aceea, va spun. Cu toate ca dosarul pt. preschimbare cuprinde obligatoriu toate documentele de legitimare ( certificate, s.a.) puteti avea "surpriza", asa cum am avut noi, anul acesta, ca din doua carti de identitate, amandoua sa fie gresite...la nume. La unul lipsea o litera din nume si la celalalt era gresita o litera. Mi s-a spus ca "factorul uman" este de vina !!!
Problema este ca daca nu observi pe loc greseala (in euforia primirii buletinului nu te gandesti ca el poate fi gresit!) esti nevoit sa reiei din nou tot demersul, adica dosar, poze, stat la cozi, s.a.
Buletin nou
hiroichi
Vreau sa imi fac un buletin nou deoarece al meu e expirat si am auzit de la un prieten ca daca duc ceva de la primarie il pot face singur fara sa vina sa ... (vezi toată discuția)