avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am ieșit la pensie în data de 31.12 2010, iar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am ieșit la pensie în data de 31.12 2010, iar decizia de pensionare ...

Am ieșit la pensie în data de 31.12 2010, iar decizia de pensionare a fost dată în data de 18.01.2011; Indicele de corecție mi-a fost aplicat după legea veche.
Sub incidența cărei legi mă aflu, cea veche sau cea nouă care a intrat în vigoare în 01.01 2011?
Cu respect
Amanolesei Petru
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:37, 23 Ianuarie 2023
Nu , nu sunt . Era doar o interpretare a Legii Pensiilor a mea , am fost nevoita sa o studiez ca lumea ( si cu ajutorul unui avocat ) , pentru ca am avut un proces cu Casa de Pensii . Acest proces l-am castigat in prima instanta , iar la apelul facut de Casa de Pensii am pierdut . Avocatul meu mi-a spus - onest - ce sanse ( nu ) am , mi-a spus si practica de la Curtea de Apel unde s-a judecat , si ca nu are rost sa-mi ia banii degeaba pentru a ma reprezenta la a doua instanta , dar ca imi poate face raspunsul la apelul lor . S-a adeverit ca avea dreptate , am pierdut . Si am vrut neaparat sa vad daca am pierdut cu dreptatea in mana sau nu , de aceea am studiat legea pensiilor amanuntit . Si NU aveam dreptate , la fel ca dvs. am interpretat legea eronat - pe alta problema , dar tot eronat . Pe de alta parte , daca ati fi dorit un raspuns de la un jurist al Casei de Pensii , ma gandesc ca v-ati fi adresat acesteia ( Casei de Pensii Judetene sau Nationale ) , nu pe un forum , nu-i asa ? Exista pe acest forum mai multi useri ( juristi sau ne-juristi ) foarte priceputi in ce priveste legile pensiilor , dar dansii ( dupa cum am vazut eu ) raspund la problemele punctuale ale celor care pun intrebari , nu la “ cum comentati art. x “ , sau “ ce parere aveti despre y prevedere “ . De aceea va sfatuiam sa puneti o intrebare despre situatia dvs. concreta , pentru a primi raspunsuri la obiect .
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
Tocmai că am dat în judecată, casa de pensie.
Atunci , zarurile sunt aruncate ... In opinia mea , daca ati cerut sa vi se aplice indice de corectie ( cf. Legii 263/2010 ) , dar v-ati pensionat pe Legea 19/2000 , bazandu-va ca decizia e emisa in 2011 , veti pierde . Daca va legati de cuvantul “ acte “ din sintagma “ ... actelor si faptelor incheiate ... “ din respectivul articol al Codului Civil , cred ( e doar parerea mea ) ca nu interpretati corect , nu se refera la acte in sensul de documente , ci in sensul unei actiuni , a unui comportament , ca si in “ acte de vandalism “ , sau “ acte de binefacere “ , sau “ acte de cruzime “ . In situatia dvs. , relevanta e data iesirii la pensie , nu data intocmirii deciziei . Dar ... urmeaza sa vedeti ce va hotari instanta , la mine a durat - fond si apel - cam un an si jumatate , dar asta doar pentru ca Curtea de Apel a simtit nevoia sa ceara un punct de vedere la ICCJ si a suspendat procesul pana cand l-a primit .
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de corectie peflori peflori decizie de pensie anticipata partiala emisa in iulie 2019, calculata cu indice de corectie 1,2, nepusa in plata, este modificata in decizie de pensie la ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei pentru limita de varsta conform deciziei ccr nr. 702/31.10.2019 Peapangel Peapangel Sunt beneficiarul indemnizatiei primită în baza legii nr.8/2006 si pensionar de invaliditate, iar in luna iunie indeplinesc conditiile de varsta legala si ... (vezi toată discuția)
Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)