Buna ziua!
As dori sa transcriu masina fiicei mele pe numele meu fara prezenta ei. Masina mi-a dat-o mie, dar fara acte de vanzare sau donatie cand si-a cumparat alta. Este plecata in Belgia. Cum sa procedez? Multumesc!
Buna ziua,
daca nu aveti nicio dovadă că fiica va dat mașina, nu aveti cum să o inscrieți pe numele dvs. fără prezența ei. Se poate interpreta că ati furat mașina. Prima dată să vă facă un act de donație sau vânzare și apoi veti putea să o înscrieți pe numele dvs.
Fiica să dea procură unei persoane care să o reprezinte.
Am o procura speciala prin care sunt mandatata sa o reprezint la banca, sa-i vand apartamentul, dar atunci nu am trecut si masina. M-am gandit ca pot sa circul cu ea si daca nu e transcrisa pe numele meu. Problema este urmatoarea: am pe numele meu masina familiei care are 30 de ani. Nu stiu cat voi mai obtine ITP pentru ea, desi are doar 200 000km la bord. Imi este necesara pentru locul de parcare. Si masina fiicei are 20 de ani, dar este in stare mai buna si are putin peste 100 000 km parcursi.
Poate sa-mi faca mie o procura? Ce ar trebui sa contina procura? Ar trebui sa am un contract de vanzare-cumparare? Ar trebui sa am o dovada ca i l-am trimis in Belgia sa-l semneze?
Multumest mult!
Pentru materializarea intersului dv ,initial trebuie sa parcurgeti procedura legala de achizitie vehicul,sa incheiati documente autentificate prin care proprietarul fiica dv va transmite dreptul de proprietate asupra vehiculului
Fiica dv poate incheia procura notariala in favoarea unui tert pentru ca acesta sa parcurga procedura de instrainare vehicul
Pt locul de parcare nu trebuie sa fiti proprietar, puteti sa incheiati si in privat cu fiica ( de mama) un contract de comodat..
Daca tot vreti sa fiti proprietar, va trebui sa va imputerniceasca doar pt a lua certificatul de atestare fiscala de la fisc, atat. Contractul de vanzare cumparare, tot de mana se face, descarcati formularul de pe net.