avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare, de cativa ani am probleme cu ciobanii ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare, de cativa ani am probleme cu ciobanii ce intra cu turmele ...

Salutare, de cativa ani am probleme cu ciobanii ce intra cu turmele pe proprietatea mea cauzand distrugeri, politia se pare ca nu vrea sa ia masuri, desi majoritatea satului se plang. Anul trecut am fost chiar atacat pe proprietatea mea si am avut o plaga deschisa, sunasem si la numarul de urgenta. De atunci nu raspunde politia din comuna la telefon, sediul lor e inchis tot timpul, si unul dintr ciobani care a fost ieri iar pe proprietatea mea nu doar ca ma amenintat cu moartea dar se si lauda ca are politia in buzunar, fapt ce pare real din moment ce in mai bine de 6 ani nu sa facut nimic, desi atatea plangeri au fost inaintate atat de catre mine cat si de altii.
Ce as putea sa fac?
Si sunt curios daca pot confisca legal animalele care imi incalca proprietatea. Ca toti ne trezim cu oi, capre, cai, magari si porci de la ciobani care se cred stapani in zona?
Cel mai recent răspuns: VladSuv , utilizator 16:52, 26 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu,nu puteți confisca animalele respective.Va puteți angaja av pentru supravegherea plângerii.penale sau formularea unora noi puteți face o actiunebin civil pt distrugerile aduse proprietății dvs etcTrebuie doar sa nu așteptați minuni de la autorități ci sa acționați dvs...
Nu puteti confisca animalele,deoarece ati fi acuzat de savarsirea de fapta sub incidenta legii penale
Ati depus plangeri inregistrate lapolitiateritoriala?
Daca politia teritoriala nu se implica ,sesizati oficial esalonul superior,detaliati situatia
Am cercetat cat am reusit. Se pare ca ciobanii au luat ilegal prin pile terenuri de la multi si majoritatea locatarilor doresc inlaturarea sa. Doresc sa inaintez o petitie cu semnaturi pentru transmutarea ciobanilor. Pot sa obtin 80%+ semnaturi. Pot sa gasesc un formular oficial sau e suficient unul facut de mana cu semnaturile satenilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce mi s-au ridicat propriile animale de politie fara macar sa fiu instiintat! xela10 xela10 Buna seara! in aprilie 2015 tatal meu a fost arestat preventiv ca fiind suspec de furtul unor animale! La cateva zile de la arestarea lui mai multe echipaje ... (vezi toată discuția)
Oile si vacile vecinului intra in curtea mea csaika csaika Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile ... (vezi toată discuția)
Alcatuire pfa in mediul rural cu obiectul caprine/ovine ioan_popescu_1967 ioan_popescu_1967 Buna ziua, Am lin mediul rural intr-o comuna o stana in care vreau sa cresc capre si oi, pentru comercializare lapte, branza, carne. Am inteles ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)