avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am ...

Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am primit avertisment. Dupa aprox. 2 ore ma suna alt politist care imi zice ca o persoana din masina a ajuns la spital acuzand dureri de gat si automat accidentul s-a transformat in accident cu victime deschizandu-se dosar penal. Acum politistul de la rutiera mi-a dat dovada pentru 15 zile cu posibilitatea de prelungire inca 30 de zile si tot asa pana se finalizeaza dosarul penal, dar dupa cele 15 zile am fost la politie sa imi dea o hartie un fel de cerere dupa care am mers la parchet sa fac cerere pentru prelungire dovada si s-a aprobat, numai ca un domn de la permise imi zice ca nu poate sa imi prelungeasca dovada ca nu ii permite legea si nu stiu ce sa fac. Va rog sa ma luminati dvs. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:19, 24 Ianuarie 2023
Incercati sa dati mai multe amanunte, daca este admisa cererea de procuror, politistul trebuie sa va prelungeasca, ce anume invoca?
Daca nu va descurcați singur apelati la avocat.
Ar trebui ca avocatul sa rezolve.

Trebuie sa rezolvati rapid ca sa nu va treziți ca veți avea probleme mult timp.

București 2023
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna dimineața.
Conform art. 111 din OUG nr. 195/2002 am permisul retinut, dar este deschis un dosar penal si pot solicita prelungirea dovezi cf. art. 111 alin. 6 din OUG. Am facut tote demersurile si de la procuratura au trimis la politie sa imi prelungeasca dovada. Acum am primit de la politie ca am incalcat art. 102 alin. 3 lit.G din OUG republicată si mi-au suspendat dreptul de a onduce pentru 90 de zile fara dreptul de prelungire al dovezi. Va rog sa ma ajutati sa inteleg si ce trebuie sa fac si sa imi spuneti ce spune art. 102 alin.3 lit G. ca eu nu gasesc nicaieri. Multumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
.....................
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
[ link extern ]

Se pare ca nu e cu victime.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. numele meu este george si am si eu o intrebare. am ... George.G1 George.G1 Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)