avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate greșit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate greșit

Titlu de proprietate greșit


Buna ziua.
As dori niste informații în acest caz.
Exista un titlu de proprietate pe o padure emis de ocol silvic și prefectura in 2009. Problema cu acest titlu e că are pe el enumerate 2 persoane, frați, drept proprietari fara detalierea cotei fiecăruia. Iar unul din frați susține că celălalt a fost trecut din greșeală pe titlu și că inca de la primirea actului a sesizat primarul de acesta greșeală și respectivul ar fi confirmat greșeală dar a zis că nu are importanță. Și mai zice titlu că cei doi sunt moștenitori ai defunctei deși nu s-a făcut succesiunea după mamă lor. Îmi puteți spune va rog de competenta cui este acesta speță și ce și la cine mă sfătuiți să merg? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:09, 24 Ianuarie 2023
Formulati actiune in instanta care detine autoritatea si competebta sa dispuna anularea documentului
Buna ziua. Titlul e semnat de Prefectura și Oficiul Silvic. Concret ce ar trebui sa facem: sa mergem la prefectură și să deschidem proces? Nu cunosc chestiunile juridice. Presupun că ne trebuie a avocat sau se poate și fără? Mulțumesc pentru lămuriri.

ynocentta a scris:

Formulati actiune in instanta care detine autoritatea si competebta sa dispuna anularea documentului

initial adresati-va direct la autoritatea emitenta,care sa verifice temeinic dosarul in baza caruia a fost emis titlul de proprietate
Daca nu solutionati la autoritea emitenta adresati-va instantei de judecata
Daca nu stapaniti procedura,contactati persoana specializata care sa analizeze documentele sa va redacteze actiunea si eventual sa va reprezinte si sa va apere interesele in instanta
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate greșit Lazar_s Lazar_s Buna ziua. As dori niste informații în acest caz. Exista un titlu de proprietate pe o padure emis de ocol silvic și prefectura in 2009. Problema cu ... (vezi toată discuția)
Infiintarea ocoalelor silvice private green blizzard green blizzard As dori sa astiu daca este legala infiintarea unui ocol silvic privat, daca persoana juridica, care intentioneaza acest lucru, detine doar punerea in posesie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu padurea. Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)