avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere suplimentara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere suplimentara

Deducere suplimentara.Buna ziua cat este deducerea suplimentara si cum se calculeaza?este impozitabila sau nu? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:07, 25 Ianuarie 2023
Deducerea personala , precum si deducerea personala suplimentara , nu este o suma de bani pe care o ia salariatul in plus , ci este o suma pentru care Statul nu ia impozit , deci se micsoreaza baza de impozitare . Prin urmare , impozitul fiind mai mic , salariatul incaseaza ceva mai mult la salar ( nu cu mare lucru ) . De exemplu , pentru o deducere suplimentara de 100 lei , - practic - salariatul ia in plus in mana 10 lei .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Deducere pentru o persoana in ingrijire bobeicaalin bobeicaalin Buna ziua, As vrea si eu sa stiu cat ar trebui sa fie deducerea personala in cazul in care am o persoana in intretinere si salariul meu brut este de 720 de ... (vezi toată discuția)