avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna? Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna? Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare:27750 ...

ce inseamna? Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare:27750 EUR

Am achizitionat recent un Imobil, casa si teren iar acum ca si proprietari in cartea funciara apar eu si sotia iar vechi proprietari apar la sarcini cu:
"Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare:27750 EUR"
Valoarea este aprox jumatate din suma pe care am platit-o.
Ce inseamna acest lucru, de ce mai apar in cartea funciara vechii proprietare. Tranzactia s-a intamplat acum 1 luna.la notar.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:11, 25 Ianuarie 2023
vechii proprietari aveau datorie, probabil la banca.
Imobilul ce l-ati cumparat era ipotecat de acestia către banca.
Riscati să ramaneti fără imobil daca nu va fi achitat debitul.
La notar probabil ca vi s-a explicat ca imobilul este afectat de sarcini. Si ati fost de acord cu acest lucru.
Ati cumparat imobilul cu vreo diferenta de pret?
imobilul era liber de sarcini..Eu am achitat aceasta suma in Euro spre ei si o diferenta in RON. Contractul de vanzare cumparare contine si o promisiune de vanzare din partea lor spre mine pentru un alt teren invecinat a carui situatie nu e inca clara. Este posiil sa fie din aceasta cauza?
Nu știu cum vine o promisiune de vânzare cuprinsă într-un contract de vânzare...
Cel mai bine mergeți cu actele la notarul care le-a instrumentat sau la un avocat, sa le citească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)