avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul înlocuiește actul de proprietate? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul înlocuiește actul de proprietate? Mulțumesc!

Testamentul înlocuiește actul de proprietate?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:02, 26 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul nu e act de proprietate, se dezbate succesiunea in baza lui si se obtine un certificat de mostenitor, ala e act de proprietate.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma dezbaterii succesiunii se elibereaza certificat de mostenitor prin care titularul obtine calitatea de proprietar pe partea activa a masei succesorale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai face succesiune daca e un singur mostenitor? miualexandru61 miualexandru61 Buna ziua, Am o rugaminte daca ma puteti ajuta,mama mea este singurul mostenitor al mamei si tatalui ei,acestia au decedat si a ramas titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor adita100a adita100a cum se obtine un certificat de mostenitor,ce acte trebuie,si de unde se procura (vezi toată discuția)
Testament din 1946, e_voicu e_voicu Tatăl meu nu a definitivat succesiunea pentru moștenirea de la părinți. Valabilitatea testamentului, semnat în fața notarului în 1946, nu ... (vezi toată discuția)