avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Va rog un sfat: Sunt angajata la o firma ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Va rog un sfat: Sunt angajata la o firma in functia ...

Buna ziua,
Va rog un sfat:
Sunt angajata la o firma in functia de Manager Comercial. Conturile firmei au fost blocate de catre ANAF. Pentru a efectua niste plati urgente, sume pana in 600 Lei, unul din asociati a virat in contul meu de card de salariu sumele respective, iar eu am efectuat platile necesare. Evident, am intocmit documente pentru acestea.
Se doreste ca din nou sa fac acest lucru, pentru o suma mare , peste 10.000 Lei in vederea achitarii chiriei locatiei. Am refuzat de aceasta data.
Am procedat corect?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 11:40, 26 Ianuarie 2023
Ati procedat corect. In situatia infiintarii unei popriri se pot efectuat plati aferente drepturilor salariale, insă nu şi plăţi către terţi. În situaţia de faţă locatorul este terţ poprit şi ar trebui să distribuie sumele către ANAF, în situaţia în care ANAF are cunoştinţă despre contractul de locaţiune.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Executare tert poprit glukas glukas Buna Ziua! Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)
Impozite neplatite iepurache2004 iepurache2004 va salut,am o problema de elucidat.Deci in cazul in care nu a fost plătit impozitul pe teren si pe locuinţă (aferent 2008), Direcţia taxe şi impozite ... (vezi toată discuția)