avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua La parterul blocului avem un spatiu gol( a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua La parterul blocului avem un spatiu gol( a fost o sala ...

Buna ziua
La parterul blocului avem un spatiu gol( a fost o sala de fitnes dar care nu mai functioneaza)prin care trec coloanele de caldura , care sunt mascate cu perete de rigips. Proprietarul plateste incalzire? Suprafata spatiului este cate a doua apartamente mari cu 2 camere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 21:29, 31 Ianuarie 2023
Presupun ca sub rigips se afla si termoizolatie. Pentru ce sa plateasca proprietarul incalzire ?
Proprietarul plateste incalzire?

prin care trec coloanele de caldura ,

Legal fiind vorba despre spatiu din cadrul imobilului de locuit proprietarul detine obligatia sa achite lunar cote parti comune si individuale conditionat d eexistenta aparatelor individuale contorizat consum utilitati
Plata lunara parti comune caldura nu este conditionata de mascarea/izolarea instaltiei parte comuna
Cum să nu fie condiționată? Dacă nu se face transferul termic, de ce să se plătească lunar? Despre ce căldură mai e vorba?

ynocentta a scris:


Plata lunara parti comune caldura nu este conditionata de mascarea/izolarea instaltiei parte comuna

de ce să se plătească lunar?

Unde prevede legea nr 196/2018 ca izolarea/mascarea tevilor genereaza exonerarea de la plata parti comune?
Aspectul ca proprietarul din varii motive izoleaza/mascheaza instalatia parte comuna nu reprezinta temei legal pentru ca acesta sa nu contribuie lunar la achitare parti comune
ART. 75
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata
cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.

Vezi si ord ANRSCE.....
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
ynocentta, utilizator
Dar unde scrie ca plateste ce nu exista ? Exista transfer termic acolo ? Exista in legea 196/2018 sau in vreun ordin ANRSC modul de calcul in astfel de situatii ? Interzice vreo lege stoparea acelui transfer termic ? Energia agentului termic se duce la cei care au nevoie. Energia termica se plateste, nu existenta unei tevi. Proprietarul n-a renuntat la teava. Asa si cu apa, daca un proprietar nu consuma apa, trebuie sa plateasca "pierderi" ? Te obliga asociatia sa folosesti apa ? Bineinteles nu. In cazul asta, e ca si cum ai inchide robinetul la energia termica.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul caldura jordella jordella Buna ziua, Am preluat o asociatie intr-un bloc nou care are centrala comuna de bloc, folosita pentru prepararea apei calde si incalzirea apartamentelor. ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza set coloane din apartament tibiolah tibiolah Lociuesc intr-un bloc racordat la sistemul de incalzire centralizat. Recent m-am debransat cu forme legale, iar acum furnizorul in referatul tehnic de ... (vezi toată discuția)