avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ! Am următoarea problemă ! Stau la bloc, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ! Am următoarea problemă ! Stau la bloc, împreună ...

Bună ziua !
Am următoarea problemă !
Stau la bloc, împreună cu fiica mea și cu o bunică !
1-2 zile pe săptămână, mai vine și fiul meu in vizită și stă la mine!
De 2 luni, am fost trecută la întreținere cu un nr de 4 persoane, deși fiul meu să foarte puțin la mine.
I-am explicat situația d-nei de la asociație, și a motivat că ea nu sta să urmărească cine cu cine stă, numai că i-a spus o vecina că fiul meu stă mai mult de 2 zile la mine și din acest motiv la pus la plată !
Vă rog sa-mi spuneți dacă este corect și care este baza legala ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:34, 26 Ianuarie 2023
Legea 196 din 2018 specifică cel puțin 15 zile.
i-a spus o vecina că fiul meu stă mai mult de 2 zile la mine și din acest motiv la pus la plată !

Legea nr 196/2018 prevede
Art. 30. -
(1) Proprietarii din condominii au obligaţia să notifice preşedintelui orice schimbare intervenită în structura şi numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau naşteri, persoanele luate în spaţiu, precum şi locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinţei.

Dispozitia in vigoare prevede inregistrarea in evidenta de calcul cote intretinere lunara a tuturor prsoanelor -indiferent de varsta care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu
Perioada de 2 zile invocata pentru inregistrare in evidenta de calcul intretinere lunara nu are suport legal
Contestati la presedintele de asociatie valoarea impusa la intretinerea lunara si solicitati acestuia sa dispuna masurile necesare astfel incat administratorul de imobil sa respecte dispozitia in vigoare sa nu faca inregistrari eronate si nereale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce varsta trebuie copilul luat in calcul de asociatia de proprietari? andao andao Buna ziua! Asociatia de proprietari, de care apartinem, a adaugat la taxele de intretinere si copilul in varsta de nici 2 ani. Este legal? La un moment dat era ... (vezi toată discuția)
De ce mi-a băgat copilul de un an jumate la asociația? este ... Dia663 Dia663 De ce mi-a băgat copilul de un an jumate la asociația? Este legal sau nu ? Ce pot face daca nu este legal? (vezi toată discuția)
Buna! un administrator de bloc primeste bani si pe cate persoane ... idkname55 idkname55 Buna! Un administrator de bloc primeste bani si pe cate persoane sunt intr-un apartament? De ex daca sunt 2 persoane iar dupa se mai muta o persoana in ... (vezi toată discuția)