avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratie falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratie falsa

Daca am dat o declatie falsa pe propria raspundere in anul 2006 pentru a beneficia de deducere la salariu pentru anul 2006 , mai pot fi sanctionat acum?
Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Conform art.122 lit d c.pen.,teremenul de prescriptie a a raspunderii penale pentru falsul in declaratii (a292 c.pen)este de 5 ani.
Deci putem discuta in anul 2011 despre prescriptia raspunderii penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsul si uz de fals,pedepse si prescriere panda29 panda29 am facut un credit in mai 2006 cineva contra cost a zis ca imi face carte de munca inregistrata legal,totul a fost ok,am luat creditul,10.000 de euro,iar dupa ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata Marius Nou Marius Nou In urma unei plangeri facute de mine la Politie, cum ca anumite presoane mi-au furat identitatea si au folosit-o in diverse scopuri, Parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - prescrierea faptelor Eme_Eme Eme_Eme Buna ziua! In perioada februarie 2011- august 2011 am lucrat la o firma. In aprilie 2013 a inceput urmarirea penala a administratorilor firmei si a mai multor ... (vezi toată discuția)