avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Daca am custodia exclusivă pot schimba ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Daca am custodia exclusivă pot schimba numele copilului ...

Bună seara! Daca am custodia exclusivă pot schimba numele copilului pe numele meu? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:44, 4 Martie 2023
Nu. Nu are legatura exercitarea autoritatii parintesti exlusive cu schimbarea numelui.
Buna ziua,

Pentru opera schimbarea numelui de familie, va este necesar acordul fostului sot/ concubin.

Neintelegerile se transeaza in fata instantei de judecata, respectand principiul interesului superior al minorului.

[ link extern ]

Gasiti in link toate detaliile
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns. Dacă fostul concubin nu este de acord eu ce pot sa fac pt a schimba numele de familie al copilului pe numele meu? Ne putem judeca in instanta pe această temă? Chiar nu exista nici o cale? Țin să menționez că tatăl copilului este total dezinteresat. Mulțumesc pentru un eventual răspuns!

Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
gi-jane2, moderator
dezinteresul tatalui nu are legatura cu numele copilului, aveti nevoie de un motiv temeinic si de dovada ca tatal nu e de acord.

Alte discuții în legătură

Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie ... Melania17 Melania17 Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie al copilului meu care este al fostului concubin cu numele mamei de familie? Nu ma interesează ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor - tatal nu este de acord danimik danimik Buna ziua, Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele copilului fara acordul tatalui? catyelena catyelena Am un baiat(4ani si 3luni) din o relatie (necasatoriti-copilul pe numele lui). Tatal nu ajuta la cresterea lui cu nimic de 3 ani si 8 luni. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)