Ma numesc Marius si ma confrunt cu o problema la care sper sa gasesc lamuriri din partea dumneavoastra.
Iubita mea a facut un credit de nevoi personale unui amic de-al ei in urma cu 1 an, acesta promitandu-i ca-i va da banii in 3-4 luni. Nu a reusit sa-i dea dar a platit rata la banca cum era normal pana acum 2 luni, moment in care a inceput sa spuna ca nu-i mai plateste nimic. acum 1 luna am fost sa vorbesc cu asa zisul amic al ei sa vedem ce avem de facut mai departe (ramanem cu 1 credit pe cap sau plateste in continuare). Ne-am intalnit si nu recunostea creditul. A doua zi m-a sunat si ma ameninta ca imi taie capul si il arunca in strada si mie si ei si alte amenintari de genu la care am reactionat si eu tot cu amenintari. In momentul de fata ne trezim cu citatie la politie ca l-am amenintat noi pe el. El intre timp a fost la prietenii iubitei si s-a interesat de mine (unde stau, unde lucrez, ce masina am, etc). In momentul de fata ma simt eu amenintat de el si nu stiu cum sa procedez si ce sa fac?
Daca intre iubita dvs.si respectica persoana nu exista niciun act care sa ateste existenta acestei intelelegeri,nu se prea poate dovedi mai nimic.
Pentru amenintare puteti formula plangere penala,conf.art.193 c.pen. la politia pe raza careia s-a savarsit fapta.
Totusi, dati-ne mai multe relatii despre modul in care a fost realizata intelegerea dintre cei doi.
Eu cred ca trebuie sa va angajati avocat.
Aveti deja multe probleme si macar unele sa le mai rezolvati cat se poate de bine.
Cu creditul nu cred ca o veti rezolva din cele ce am inteles eu.
Vedeti sa nu dati de si mai multe probleme juridice.
Sunt de acord cu d-l Lasconschi, urgent angajati un avocat, nu vedeti ca nu este de "joaca" cu "amicul", mai ales ca el a facut plangerea.
Cu creditul nu cred ca o veti rezolva din cele ce am inteles, iar daca "iubita' nu deschis ochii, acum trebuie sa deschida buzunarul.
Succes!.
Din cate am inteles sunt "traduse" convorbirile in care s-au facut amenintarile. De acolo ar rezulta ca el a inceput cu amenintarile si chiar recunoaste ca de acel credit s-a folosit numai el. Am si eu convorbirea respectiva pe telefon si am si sms in care ma ameninta pe mine si pe iubita. Se iau in considerare in momentul cand ma duc sa dau declaratia?
Daca din acestea rezulta existenta unei intelegeri intre cei doi,poate constitui un inceput de discutie ,cu emntiunea ca veridicitatea si faptul ca nu exista mixturi convorbirilor ar trebui dovedita de un laborator specializat.
Este foarte dificil pentru ca in justitite nu prea sunt primite astfel de dovezi