avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara comunitate! În data de 08.12.2022 a fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara comunitate! În data de 08.12.2022 a fost pronunțată ...

Bună seara comunitate! În data de 08.12.2022 a fost pronunțată o hotărâre civila intr- un proces de ieșire din indiviziune, eu fiind reclamantul. Cu termen de apel 30 zile de la data comunicării. În cazul meu, 19.12.2022. În 27.01.2023, am sunat la registratura tribunalului pentru a face programare să merg să legalizez hotărarea. Verificasem dosarul electronic și nu era depus nimic. D-na de la registratura mi-a că nu a rămas definitivă deoarece nu a primit confirmarea că partea pârâta a primit hotărârea. Mie mi se pare un abuz. Ce ar trebui sa fac? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:50, 1 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Nu este nicio urgenta, nu este problema.
Mai asteptati 30 de zile si apoi mergeti din nou la arhiva.
Cu tot respectul, dar nu înțeleg. Asa se poate prelungi la infinit. De unde știu eu când primesc paratii comunicarea. Ar trebui modificat C. P. CIV. Pe comunicarea mea scrie 19, peste 30 zile eu sunt îndreptățit sa merg să cer legalizarea hotărârii.

trandafir2 a scris:

Buna seara. Nu este nicio urgenta, nu este problema.
Mai asteptati 30 de zile si apoi mergeti din nou la arhiva.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu merg toate ceas, dar se comunica toate, nu ramane niciuna necomunicata.
Problema dvs este sa nu se faca apel, caci de comunicat se comunica oricum.
Problema mea este că nu înțeleg de ce nu se respecta termenul. Dacă pe hotărârea mea scrie "cu drept de apel in 30 de zile de la data comunicării", iar data comunicării, este 19.12.2022, de ce astăzi 01.02.2023,mi se refuză legalizarea hotărârii? Nu au trecut 30 de zile? Am citit ca d-l prim ministru Nicolae Ciuca a câștigat procesul cu ministerul educației deoarece aceasta din urma nu a depus cererea de recurs în termenul legal. Nu mă interesează dacă vor face apel. Eu vreau sa înțeleg de ce nu sunt respectate articolele codului civil. Și cine se face vinovat.

trandafir2 a scris:

Nu merg toate ceas, dar se comunica toate, nu ramane niciuna necomunicata.
Problema dvs este sa nu se faca apel, caci de comunicat se comunica oricum.

probbail ca la dosar nu exista dovada ca partii adverse i-a fost comunicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! pe data de 08.12.2022 s-a pronunțat o hotărâre ... marian.banica06@yahoo.com marian.banica06@yahoo.com Bună seara! Pe data de 08.12.2022 s-a pronunțat o hotărâre civilă într-un proces de ieșire din indiviziune. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Cum curge termenul pentru fiecare ? Pompilui Avram Pompilui Avram Dupa comunicarea unei hotarari in prima instanta , cum curge termenul pentru fiecare parte ? Se calculeaza cele 30 de zile diferit pentru parat si reclamant ? ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort danza14us danza14us buna ziua, am si eu o intrebare despre o sentinta de divort. La judecatorie apar informatiile urmatoare Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)