avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama maltratata de fiica de 32ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama maltratata de fiica de 32ani Buna ziua! Am si eu o mare intrebare...O cunostinta este intr-o ...

Buna ziua!
Am si eu o mare intrebare...O cunostinta este intr-o maaare incurcatura si nu stiu cum o pot ajuta(desi as vrea tare mult)
Doamna are 60 ani si se confrunta cu o situatie de neconceput(ptr mine)..a decedat sotul acum 6-7ani si dansa a ramas cu fiica care momentan are 32ani.
Fiica este o fire extrem de dificila(asa a fost dintotdeauna),dar o data cu moartea tatalui aceasta stare a ei s-a agravat...
A terminat cu greu o facultate,este vesnic nemultumita ca nu are bani,ca mama trebuie sa o intretina in continuare,sa-i gateasca,sa i gaseasca un servici "bun"pe masura studiilor,nu intelege ca pentru a gasi un servici bun ii trebuie o experienta buna,nu vrea sa se angajeze sa nu fie sluga nimanui..etc..etc
Pana acum ceva timp situatia era cat de cat "acceptabila",in sensul ca in urma certurilor si scandalurilor era cat de cat liniste 1-2zile(poate si datorita faptului ca mama se retrage saptamanal 3zile la o casa de la tara ptr a avea liniste,in ciuda costurilor suplimentare care presupun o astfel de plecare)
Momentan comportamentul deviant al fetei nu mai poate fi suportat nicicum(o injura,o dracuie,o face in toate felurile ca e urata,ca ea are un servici de doamna si ca ei nu-i gaseste nimic,ii doreste moartea-ba chiar a amenintat-o ca o omoara si termina povestea,A devenit violenta si fizic aruncand cu obiecte in mama ei ,i-a taiat cartea de identitate,i-a ascuns permisul de conducere,i-a aruncat incaltarile..toatea astea insotite de nenumarate amenintari...(spune ca tot asa l-a rezolvat si pe fostul prieten al ei - rupandu-i si aruncandu-i hainele si tot ce avea)
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ce sa-l pot da acestei mame disperate,care la un moment dat m-a sunat disperata ca ar vrea sa se sinucida,nemaisuportand situatia.
Vreau sa precizez ca,dupa moartea sotului,datorita comportamentului neadecvat al fetei,a dus-o la sedinte de psihoterapie in speranta de a remedia situatia cu ajutorul unui specialist,insa la sfarsitul terapiei dna doctor i-a spus mamei ca"este un CAZ PIERDUT".
Astept un raspuns cu un sfat!Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:23, 31 Ianuarie 2023
Buna ziua.
Se pare ca fiica sa este clar un pericol pentru mama sa/ si poate si pt altii-vezi rezolvarea cu fostul prieten. Mama poate face plangere la politie, macar sa fie in evidenta lor si sa primeasca direct indrumare. Amenintarea cu moartea, dorinta de a o omori,violenta verbala, injuriile, distrugerea actelor de identitate si pretentia de a fi intretinuta, scandalurile repetate, abuzuri, amenintari, pericol de moarte, sunt acuzatii grave, serioase. .Probabil ca ii este teama de fiica sa, si mai ales, sa ramana cu ea in casa. Fiica pare sa aiba un dezechilibru, cel putin emotional, chiar o patologie. Iar faptul ca mama este terorizata si se gandeste la sinicudere este deja f grav si dureros. Ar trebui lucrat pe doua planuri, sa mearga la politie/bine ar fi sa mergeti cu doamna, sa aiba un sprijin, si consulatrea unui psihiatru.

Poate ca un consult psihiatric ar rezolva din probleme, poate ar primi tratament adecvat. Am retineri totusi, fata de ideea de ”caz pierdut” si de terapia respectiva, pt ca in cadrul unui proces terapeutic se face o evaluare, din care rezulta anumiti parametrii, un psihodiagnostic, pe care sa se lucreze, psihoterapie, consiliere, dar, in acelasi timp, care releva si o posibila patologie, adica alta competenta, trimitere catre control psihiatric, care sa ajute pacientul . De asemeni, este benefica imbinarea tratamentului dat de medicul psihiatru, cu psihoterapia facuta cu un psiholog.

Concluzie: trebuie actionat !! Doamna este in pericol real, dar si fiica, caci, dureza o..secunda, sa ia viata unui om, dar sa si-o si distruga definitiv, pe a ei.

(*** Ar fi o solutie sa nu mai locuiasca impreuna cu fiica/ depinde de situatie.
Daca mama si fiica sunt copropietare/ mostenire dupa sotul, respectiv tatal decedat, sau nu. Oricum ar fi, exista riscuri, fiica probabil ca nu si-ar putea plati, administra banii si probabil ca ar veni cu cereri si pretentii la mama..)



Va multumesc frumos!
Dna poate formula plângeri penale pentru amenințare, loviri și alte violente,distrugere dar soluționarea durează ani iar rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor...Poate încerca obținerea unui ordin de protecție pt o perioada temporara,sau o evacuare a fiicei din imobil în funcție de situația juridica a imobilului.Daca fiica este coproprietar a în urma dezbaterii succesiunii după tata poate solicita ieșirea din indiviziune și despăgubirea fiicei cu o silta pt cota parte ce I revine.Sunt n variante posibile important este sa apeleze măcar la sfatul unui avocat,sa încerce sa treacă peste aceste probleme nefiind la o vârstă nu foarte înaintată..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o mare intrebare...o cunostinta este intr-o ... LoredanAAAAA LoredanAAAAA Buna ziua! Am si eu o mare intrebare...O cunostinta este intr-o maaare incurcatura si nu stiu cum o pot ajuta(desi as vrea tare mult) Doamna are 60 ani si se ... (vezi toată discuția)
Hartuire de persoana bebelusha bebelusha Buna ziua, Problemele mele au inceput cand in familia noastra a \\"intrat\\" o persoana (de sex feminin), care a facut o \\"pasiune obsesiva\\" pentru fiica ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)