Cati ani are acum fiica dvs.?
cum adica nu puteti sa o readuceti acasa la dvs? nu aveti o hotarare definitiva prin care vi s-a incredintat fata si conform careia domiciliul acesteia este stabilit la adresa unde locuiti dvs. ?
ceva nu se leaga ..
Dacă ea nu vrea e complicata situația.
O executare silita poate eșua.
Încercați sa discutați cu ea.
Ce face cu hotararea daca refuza minora?
Doamna, puteti pune in executare hotararea pe care o aveti macar asa, ca sa mai vedeti ce face fata dv.
Totusi, eu nu inteleg: de aproape 3 luni fata dv. s-a mutat intr-o locatie, poate cunoscuta poate nu dv. ca mod in care arata, conditii etc., si in aceste 3 luni nu ati avut contacte cu fiica dv. decat telefonic? Nu ati simtit nevoia s-o scoateti in parc intr-o zi in prima luna? La un film in primele luni? Fata nu a tinut legatura cu terapeutul in zilele acelea? Lunile acelea? Terapeutul v-a recomandat sa o mutati cu totul la bunici?
Nu s-a gandit nimeni la sentimentul de abandon al copilului, la faptul ca mutarea asta va insemna un abandon nou, la problema relocarii copilului intr-o stare atat de fragila?
Cat despre sinucidere, ma arat contrariata ca fiica dv. s-ar fi putut sa incerce asta doar din vina tatalui. Problemele acolo probabil ca sunt mult mai mari, ca fata nu mai avea paie de care sa se agate in timpuri tulburi de pubertate sau de modificare a locuintei... care era perioada in care copila urma sa stea acolo? In afara de convorbiri telefonice, niciun contact? Nu i-ati dus o haina, mancare, perna preferata, tableta etc.?
Nu stiu ce sa spun, incercati o consiliere a dv. si ajutor sa vedeti unde si de ce s-a deteriorat asa relatia cu fata dv., e ciudat sa se piarda tot atasamentul in 3 luni. UNdeva fata are nevoie sa isi pedepseasca parintii, facandu-i sa se simta si ei abandonati? Sau... orice-ar fi, sufera. Mult. Rau.
Eu mereu am spus ca nu contează cine câștiga procesul în astfel de cazuri dacă nu se poate executa hotărârea.
Mereu am spus ca executorul nu poate executa și toată lumea ma contrazicea
În fine, ceea ce ziceam știind ca exista se vede și pe forum.
Aveți varianta cu consilierea psihologica a minorei.
Legislația românească și CEDO va ajuta în acest sens dar va fi ceva de durata.
De executat s-ar mai putea executa, zic eu, dar va fugi minorul dacă nu vrea sa stea...
Ba conmteaza, aici gresesti. Doar ca, juridic, si situatia de fapt conteaza.
Aici situatia e ca nu stim de ce mama nu a mentinut atasamentul copilului plecat, de ce a acceptat situatia, de ce copila nu vrea sa revina, problema tentativei de sinucidere care a avut loc sub grija mamei, sunt multe chestiuni de fapt care vor conta... in plus, are varsta la care poate face propriile cereri in justitie, nu e chiar de neglijat.