avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Inteleg ca este nevoie de acordul tuturor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Inteleg ca este nevoie de acordul tuturor proprietarilor ...

Buna ziua. Inteleg ca este nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru montarea camerelor de supraveghere in curtea imobilului. Desi nu ne-am dat toti acordul, presedintele tine tare si sus ca au spus Da 5 din 8 apartamente cate sunt si in momentul acesta se monteaza camere. Eu nu sunt de acord si nu vreau sa platesc pentru asa ceva
Cel mai recent răspuns: Cleop , utilizator 20:13, 30 Ianuarie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun asa, dar cand o sa va crape maseua si o sa avei nevoie de o inregistrare video, abia atunci o sa intelegeti utilitatea acestor camere. Nici nu vreu sa va dau exemple...

Apoi, daca tot avem tot internetul pe mana, de ce trebuie sa mai apelati la un avocat?
Acum m-am lamurit, dvs. sunteti pentru - contra, asa ziceti!
Conform dispozitii in vigoare instalarea sistemelor de supraveghere in partea comuna de condominiu,legal se poate realiza numai cu acordul individual al tuturor proprietarilor
Asociatia poate lua hotararea cu acordul celor 5 din 8 ptr ca reprezinta majoritatea. de 1/2 +1.

Având în vedere că GDPR nu face diferențe între proprietari, chiriași sau vizitatori ai unui bloc, asociațiile de proprietari nu pot monta camere de supraveghere la bloc chiar dacă au acordul tuturor proprietarilor.
Ca investiție, trebuie acordul a cel puțin 2/3 dintre proprietari, conform art. 51 din legea 196 din 2018. 5/8 deci e insuficient.
Va ajut cu ceva?

Adam Grecu a scris:

Bun asa, dar cand o sa va crape maseua si o sa avei nevoie de o inregistrare video, abia atunci o sa intelegeti utilitatea acestor camere. Nici nu vreu sa va dau exemple...

Apoi, daca tot avem tot internetul pe mana, de ce trebuie sa mai apelati la un avocat?
Acum m-am lamurit, dvs. sunteti pentru - contra, asa ziceti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera video Dinte Dinte Buna seara! Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa ... (vezi toată discuția)
Camere de luat vederi roxana69 roxana69 Se pot monta camere de luat vederi in hala de productie? (vezi toată discuția)
Montare camera supraveghere Florin. P Florin. P Bună ziua! Vreau să montez o camera de supraveghere la ușa apartamentului din bloc,ultimul etaj,am nevoie de acordul celor 2 locatari de pe palier pentru a ... (vezi toată discuția)