Dacă pot avea o întrebare,
M-am căsătorit cu o româncă anul trecut și am primit un permis de ședere de cinci ani.Soția mea vrea să divorțeze, dar nu vrea să-mi pierd permisul de ședere în România.Am început să înființez o firmă aici, în România, dar nu am terminat toate procedurile.Un divorț îmi anulează permisul de ședere (cinci ani)?, Pot transfera un permis de muncă în baza noii mele companii?
Puteți promova divortul pe calea instantei de judecata deoarece durata de soluționare este mai îndelungată( între 6 și 8 luni de zile). In felul acesta, vede și soția dvs intenția de a accepta dorința ei de divort cât și dvs va puteti rezolva actele pentru înființarea firmei astfel încât sa ramaneti in România în baza activităților economice/contract de munca.
Contactați un avocat( de pe forum sau recomandat) sa va îndrume pe amândoi în acest proces din moment ce nu aveți interese contrarii.
Evident ca permisul se va revoca după divorț dacă el v-a fost acordat în baza acestei căsătorii.
Dacă va era acordat în baza unui contract de studii universitare sau în baza unui contract individual de munca atunci casatoria/respectiv divortul, nu va afecta cu nimic.
De aceea v-am și recomandat divortul pe calea instantei de judecata ca să aveți timp sa finalizați actele pentru demararea unei afaceri astfel încât sa vi se poata modifica și scopul rămânerii în România și sa obțineți un alt permis de ședere.
Permis de sedere
paul_anita
Am fost casatorit cu o romanca. Acum am divortat. Eu sunt cetatean turc. Am carte de rezidenta pentru reintregirea familiei prin prisma faptului ca la data ... (vezi toată discuția)