avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divorțul și anularea permisului de ședere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divorțul și anularea permisului de ședere

Dacă pot avea o întrebare,
M-am căsătorit cu o româncă anul trecut și am primit un permis de ședere de cinci ani.Soția mea vrea să divorțeze, dar nu vrea să-mi pierd permisul de ședere în România.Am început să înființez o firmă aici, în România, dar nu am terminat toate procedurile.Un divorț îmi anulează permisul de ședere (cinci ani)?, Pot transfera un permis de muncă în baza noii mele companii?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:16, 30 Ianuarie 2023
Puteți promova divortul pe calea instantei de judecata deoarece durata de soluționare este mai îndelungată( între 6 și 8 luni de zile). In felul acesta, vede și soția dvs intenția de a accepta dorința ei de divort cât și dvs va puteti rezolva actele pentru înființarea firmei astfel încât sa ramaneti in România în baza activităților economice/contract de munca.
Contactați un avocat( de pe forum sau recomandat) sa va îndrume pe amândoi în acest proces din moment ce nu aveți interese contrarii.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Ei bine, multumesc pentru raspuns.
Dar am vrut sa stiu daca permisul de sedere este anulat din cauza divortului?Va multumesc
Zonga, utilizator
Evident ca permisul se va revoca după divorț dacă el v-a fost acordat în baza acestei căsătorii.
Dacă va era acordat în baza unui contract de studii universitare sau în baza unui contract individual de munca atunci casatoria/respectiv divortul, nu va afecta cu nimic.
De aceea v-am și recomandat divortul pe calea instantei de judecata ca să aveți timp sa finalizați actele pentru demararea unei afaceri astfel încât sa vi se poata modifica și scopul rămânerii în România și sa obțineți un alt permis de ședere.
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere paul_anita paul_anita Am fost casatorit cu o romanca. Acum am divortat. Eu sunt cetatean turc. Am carte de rezidenta pentru reintregirea familiei prin prisma faptului ca la data ... (vezi toată discuția)
Angajat cetatean strain din afara uniunii europene Olivia E Olivia E Buna ziua, Urmeaza sa angajam in societate un cetatean din Columbia si unul din Argentina, amandoi au permis de sedere pe timp indelungat intrucat sunt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu dreptul de sedere al unui cetatean american ... irinatracy87 irinatracy87 Ce se intampla cu dreptul de sedere al unui cetatean american in Romania dupa divortul de cetateanul roman? Eu si sotul meu am fost casatoriti 10 ani, timp ... (vezi toată discuția)