avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, îmi puteți spune și mie de ce este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, îmi puteți spune și mie de ce este tariful la ...

Bună ziua, îmi puteți spune și mie de ce este tariful la apa rece la asociatie este de 13 lei mc și la furnizorul de apa este 7.50 cu tot cu tva?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:47, 31 Ianuarie 2023
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Costurile utilitatilor difera intre localitati
Daca furnizorul de utilitati factureaza apa rece cu 7,50 lei iar asociatia de proprietari consemneaza cost mc la valoarea de 13 lei rezulta ca exista un supliment intre valoare factura si total index comunicat de proprietari ,sau exista pierderi pe reteaua comuna imobil de locuit in comun,sau cineva sustrage apa din retea
Aveti dreptul legal conferit de disp L nr 196/2018 sa contestati valoarea impusa in lista lunara de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile
Posibil ca acel tarif include si canalizare, comparati cu atentie cifrele. Puteti cere explicatii in scris, de la presedintele de asociatie :
Articolul 28
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.

In functie de raspuns, puteti merge mai departe, cu o reclamatie la primarie, conform art. 102 alin 1 litera e, sau cu actiune in instanta.
Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
......................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif apa rece apa nova vs asociatie. apa nova factureaza consumul ... CriGalan CriGalan Tarif apa rece Apa Nova vs Asociatie. Apa Nova factureaza consumul de apa rece al asocietiei de proprietari la 6.11 lei/mc. Asociatia ne calculeaza consumul ... (vezi toată discuția)
Nemultumirea la plata apei calde Madalina0319 Madalina0319 Locuiesc in zona CET la garsoniera , metru cub de apa rece ajunge cam la 6 lei iar apa calda 14 lei m cub ...mi se pare foarte mult tinand cont de faptu k este ... (vezi toată discuția)
Ce mai fac administratorii de blocuri din banii noºtri... dianapanaite dianapanaite Factura pentru apă rece şi canalizare creşte în fiecare lună.. aşa că am ajuns ca la un consum de 11 mc apă rece, canalizare, salubritate la 3 ... (vezi toată discuția)