avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tarif apa rece Apa Nova vs Asociatie. Apa Nova ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tarif apa rece Apa Nova vs Asociatie. Apa Nova factureaza consumul ...

Tarif apa rece Apa Nova vs Asociatie.
Apa Nova factureaza consumul de apa rece al asocietiei de proprietari la 6.11 lei/mc. Asociatia ne calculeaza consumul de apa rece la 10.41 lei/m3 de parca ar vinde apa catre noi. Este legal sau normal? Tot blocul este contorizat cu contoare radio, primim lunar fisa consumului de la firma de contorizare.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:19, 17 Septembrie 2024
Buna ziua

Verificati ca in acel tarif sa nu intre si canalizarea.

Tarifele ApaNova sunt:
- apa - 6.16 lei/mc + TVA
- canalizare - 3.24 lei/mc + TVA

TVA e 9%

Pentru fiecare mc de apa consumat, ApaNova factureaza si 1 mc canalizare. Deci fiecare mc de apa costa de fapt 10.24 lei.

[ link extern ]

Mai verificati si cum se distribuie pierderile (diferentele din consumurile individuale raportate si consumul inregistrat de contorul ApaNova).

Nu in ultimul rand, verificati daca nu aveti vreun sistem local de pompare a apei. La noi in bloc, pentru ca e foarte inalt si reteaua ApaNova nu poate furniza suficienta presiune ca apa sa ajunga si la vecinii de la ultimele etaje, blocurile sunt dodate cu statii de pompare. In pretul/mc al apei pe care il platim catre asociatie intra evident si pretul curentului pentru statiile de pompare.
E perfect calculat. La cei 6.11 adaugati tva, taxa municipala si canalizarea si veti obtine acelasi pret .
Multumesc.
Multumesc. Cred ca ar fi trebuit sa ne explice, nu sa tranteasca numere pe hartie. O zi buna!
Buna ziua

Presedintele asociatiei, conform legii, este obligat sa va raspunda in termen de 10 zile la orice solicitare/intrebare legata de asociatie, cheltuieli, mod repartizare etc...

Ati intrebat si nu ati primit raspuns?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, îmi puteți spune și mie de ce este tariful la ... AndreiGheorghita94 AndreiGheorghita94 Bună ziua, îmi puteți spune și mie de ce este tariful la apa rece la asociatie este de 13 lei mc și la furnizorul de apa este 7.50 cu tot cu tva? (vezi toată discuția)
Contributie canalizare ContSters61266 ContSters61266 in factura emisa de apanova exista si o rubrica de \"canalizare apa calda\", a carei valoare se imparte conform legii 230 si hg 1588. desi aveam consum 0 la ... (vezi toată discuția)
Calcul corect pret apa rece B_Constantin B_Constantin Va rog sa-mi spuneti care este valoarea totala a apei consumata daca stim ca: -serviciul de apa rece este 3,72lei/mc; -serviciul de canalizare ... (vezi toată discuția)