avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinere personalitate juridica sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinere personalitate juridica sindicat

Incerc sa obtin perosnalitate juridica pentru un sindicat dintr -o scoala si nu reusesc sa imi dau seama daca:
1.Numele sindicatului mentionat in statut inainte de a depune dosarul la judecatorie trebuie inregistrat undeva.Dosarul trebuie sa contina si o dovada ca numele sindicatului nu mai figureaza pe undeva?
2.Trebuie sa atasez si un document din care sa rezulte ca avem o locatie? Ttrebuie facuta cerere la director sa ne aprobe spatiu?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 09:50, 25 Ianuarie 2010
numele sindicatului nu trebuie inregistrat la vre-o autoritate si nici nu trebuie sa aduceti vre-o dovada ca acesta mai figureaza undeva. este suficient sa aveti citeva elemente care sa-i confere personalitate. locatia poate fi in incinta societatii, aveti nevoie de un spatiu pus la dispozitie de conducerea societatii in baza unei simple cereri, sau in afara societatii, avind nevoie de un contract de inchiriere a spatiului.
La cererea de inscriere a organizatiei sindicale se anexeaza originalul si cate doua copii certificate de reprezentantul legal de pe urmatoarele acte:
a) procesul-verbal de constituire a organizatiei sindicale, semnat de cel putin 15 membri fondatori;
b) statutul organizatiei sindicale;
c) lista membrilor din organul de conducere al organizatiei sindicale, cu mentionarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiunii si domiciliului;
d) procura autentica a imputernicitului special, data prin procesul-verbal de constituire
procura trebuie sa fie separata de procesul verbal de constituire? sau e suficient ca in el sa scrie" imputernicim pe X sa indeplinesca procedurile juridice de obtinere a personalitatii juridice?"
Da, procura trebuie sa fie separata de procesul-verbal.
La cererea de inscriere a organizatiei sindicale se anexeaza originalul si cate doua copii certificate de reprezentantul legal de pe urmatoarele acte:
a) procesul-verbal de constituire a organizatiei sindicale, semnat de cel putin 15 membri fondatori;

Cine este reprezentantul legal aici? Imputernictul special? Sau notarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help razvan_condriuc razvan_condriuc va rog sa imi spuneti inafara de ci, nu am nevoie de alt formular scris?pt. constituire sindicat (vezi toată discuția)
Sindicat luciamanta luciamanta Buna seara, tuturor. Va rog sa imi spunti care este pasul de urmat pt. obtinerea reprezentativitatii unei organizatii sindicale de curand infiintata. Va ... (vezi toată discuția)
Infiintare sindicat marinica71 marinica71 de cati membri e nevoie pt infiintarea unui sindicat?ce acte trebuiesc si unde se depun?stima (vezi toată discuția)