avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament in care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament in care nu locuiesc, ...

Buna ziua,
Sunt proprietara unui apartament inc are nu locuiesc, apartamentul este gol. Administratia blocului imi pune la calcul, pe langa alte cheltuieli, salubritate, vidanjare, gunoi menajer, mentenanta lift, diferente apa, Poate Adunarea generala a Administratiei de locatari sa aprobe astfel de măsuri? Este legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:54, 1 Februarie 2023
Toate acele cheltuieli sunt datorate faptului ca aveti proprietatea respectiva. Vindeti-o si scapati de griji. Ele sunt prevazute de legea 196/2018.
În lege eu am văzut că aceste cheltuieli se repartizeaza pentru persoanele care locuiesc la adresa respectivă.
Eu nu am vazut asa ceva. Cheltuielile pe cota parte indiviza depind de suprafata utila a proprietatii, nu spune ca trebuie sa fie persoane acolo. Daca dvs. condiderati altceva, angajati-va avocat si dati asociatia respectiva in judecata.
Conform disp L nr 196/2018 orice proprietar de apartamnet in imobil de locuit comun detine obligatia legala sa achite c/v intretinere lunara parti comune indiferent daca locuieste sau nu in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari/ intretinere maxemilian maxemilian Buna ziua, Va rog, sa-mi spuneti ce cheltuieli ale Asociatiei de Proprietari nu ar trebui sa le platesc daca nu locuieste nimeni in apartament. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)