avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sînt pensionară anticipat parțial , în sistemul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sînt pensionară anticipat parțial , în sistemul public de ...

Sînt pensionară anticipat parțial , în sistemul public de pensii (pilonul 1),prin Decizia 42921/31.10.2022 a Casei Teritoriale de Pensii Constanța . Am înaintat o cerere de revendicare a fondului de pensie privată (pilonul2) ,către Metropolitan Life administratorul acestui fond , la care răspunsul a fost negativ. Este corect , pensionar în sistemul public , să nu pot beneficia de de pensia privată , pilonul2 ?
Cel mai recent răspuns: florela sfredel , utilizator 18:39, 1 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Bună seara,
Mulțumesc pentru răspuns. Rămîne totuși întrebarea , este corect ?
Pentru pensia publică , dreptul la pensie ,înscris în Constituție și legiferat prin Legea 263/2010 , î-mi este respectat.
Pentru pensia privată , dreptul la pensie , precum și dreptul la proprietate asupra fondului privat de pensie, este condiționat de întrunirea condițiilor de pensionare pentru limită de vîrstă.
Concret , sînt pensionar (anticipat parțial) în sistemul public de pensii , dar pentru sistemul privat de pensii drepturile constituționale ,de pensie și de proprietate ,î-mi sînt suspendate pentru o perioadă de 5 ani , pînă la intrunirea condițiilor de pensionare pentru limită de vîrstă.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
florela sfredel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)
In ce categorie similara de pensii se incadreaza pensionarea mea anticipata ? efemeride efemeride Buna seara . Spuneti-mi va rog , comform legislatiei in domeniul pensiilor , ce fel de pensii fac parte din aceeasi categorie cu pensia la limita de ... (vezi toată discuția)
Angajarea dupa atingerea varstei de pensionare rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Tatal meu va atinge in curand varsta de pensionare (65 de ani). As dori sa stiu daca dupa aceasta varsta va avea dreptul legal de a se angaja si ... (vezi toată discuția)