avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea dupa atingerea varstei de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea dupa atingerea varstei de pensionare

Buna ziua,

Tatal meu va atinge in curand varsta de pensionare (65 de ani).
As dori sa stiu daca dupa aceasta varsta va avea dreptul legal de a se angaja si a munci cu norma intreaga in sistemul bugetar, si, respectiv in sistemul privat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 26 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa pensionarea la limita de varsta, tatal dvs are dreptul legal de a se angaja si de a munci cu norma intreaga/timp partial in sectorul bugetar si/sau in sectorul privat.

Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
.....
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensia cu salariul in sistem bugetar ana boca ana boca Un pensionar la limită de vârstă poate fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată in sistem bugetar ? Daca da, va rog baza legala (vezi toată discuția)
Contract de munca pensionar r111 r111 Buna seara, Va rog sa mi spuneti daca fiind pensionata la limita de varsta si dorind sa lucrez in continuare, pot sa ma angajez cu contract de munca ? Ce ... (vezi toată discuția)
Angajare ivanvintilica ivanvintilica Persoana pensionata pe caz de boala in urma cu 6 ani ajunsa la varsta de pensionare pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul in cazul angajarii ... (vezi toată discuția)