avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pensionar

Buna seara,
Va rog sa mi spuneti daca fiind pensionata la limita de varsta si dorind sa lucrez in continuare, pot sa ma angajez cu contract de munca ?
Ce contributii mi se retin din salar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:31, 4 Mai 2015
Puteti cumula pensia cu salariul. Altfel spus, puteti sa incheiati unul sau mai multe contracte individuale de munca cu norma intreaga sau cu timp partial si indiferent de sectorul de activitate , bugetar sau privat.

Art. 118 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice dispune ca pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas.

Vi se retin toate contributiile, mai putin contributia invidividuala pentru somaj.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii privind pensionarii cu drept de munca. cotycosty cotycosty Buna ziua. As dori daca e posibil sa-mi veniti in spriji, am citit in noul cod al muncii si nu am descoperit nimic in acest sens. Exista o situatie in care o ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie chisnoiu chisnoiu Buna ziua! Sunt pensionata la limita de varsta, dar dupa pensionare am continuat activitatea pe acelasi post cu contract de munca pe perioada determinata. ... (vezi toată discuția)
Angajare ivanvintilica ivanvintilica Persoana pensionata pe caz de boala in urma cu 6 ani ajunsa la varsta de pensionare pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul in cazul angajarii ... (vezi toată discuția)