avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca: 1. O schita cadastrala este emisa pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca: 1. O schita cadastrala este emisa pentru un teren detinut ...

Daca:
1. O schita cadastrala este emisa pentru un teren detinut de proprietarul decedat - schita emisa in vederea deschiderii succesiunii si a obtinerii de catre mine a certificatului de mostenitor - teren care cuprinde cateva portiuni de parcele ale proprietarul decedat in loc sa cuprinda parcelele in totalitate, intrucat acestea au fost cadastrate eronat in anul 2006 de catre vecinul proprietarului decedat (in schita cadastrala a vecinului se vede cum a incalcat / a intrat peste cele aceste parcele - numerotate in harta sistemului National Stereo 1970),
2. Daca certificatul de mostenitor - pe care urmeaza sa il obtin in urma dezbaterii succesiunii dupa proprietarul decedat care mi-a lasat mostenire acest teren - este emis doar pentru portiunile de parcele din terenul proprietarului decedat ramase necadastrate de vecin,

Intrebare:
- Certificatul de mostenitor emis pe baza schitei cadastrale care nu include in totalitate terenul detinut de proprietarul decedat, este suficient pentru a dovedi dreptul de proprietate asupra intregii suprafete? Dupa obtinerea certificatului de mostenitor, este posibila o actiune in revendicare a terenului detinut de proprietarul decedat cadastrat de vecin - daca nu apare ca suprafata in certificatul de mostenitor obtinut in urma dezbaterii succesiunii dar apare in certificatul proprietarului decedat?
Daca nu, ce este de facut?
Daca da, care sunt pasii?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Va rog, cum este bine sa procedez: 1. sa merg mai departea si ... micky290597 micky290597 Va rog, cum este bine sa procedez: 1. Sa merg mai departea si sa dezbat succesiunea pentru Salistea casei pe baza schitei cadastrale intocminte inainte de ... (vezi toată discuția)
Piedici vanzare teren, desi actele sunt in regula sinady sinady Buna seara. Am un teren de vanzare intr-o localitate din Ardeal si am un potential cumparator. Exista hotarare judecatoreasca de iesire din indiviziune (au ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)