avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale daca un avocat poate fi administrator intr-o societate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

daca un avocat poate fi administrator intr-o societate comerciala pe actiuni ?

daca un avocat poate fi concomitent administrator intr-o sociatate comerciala pe actiuni ; care este legislatia in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:46, 23 Ianuarie 2010
Este interzis administrator in societate comerciala vezi Legea 51/1995 si Statutul profesiei de avocat
In niciun caz!
Avocatii pot fi doar asociati in cadrul societatilor comerciale.
Daca doresc sa fie administratori, trebuiesc sa-si suspende activitatea de avocat/i (in alte societati decat cele cu profil profesional reglementate prin legea nr.51/1995 cu modif. ulterioare).
In ambele situatii exista obligatia de a aduce la cunostinta Baroului din care fac parte existenta acestor "calitati".
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate profesia de avocat cu cea de detectiv particular ContSters172951 ContSters172951 Buna ziua , stie cineva daca legea prevede posibiliatea ca o persoana sa aiba 2 calitati in acelasi timp si anume cea de avocat si in paralel sa aiba si o ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati avocat PAS22 PAS22 Sunt asociat unic intr-un SRL si intentionez sa cesionez 90% din partile sociale, sotului meu, iar administrator sa fim amandoi. Sunt in caz de ... (vezi toată discuția)